В ОЛЕКСАНДРІЇ ПРОКУРАТУРА ЗОБОВ’ЯЗАЛА ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО ПОВЕРНУТИ ДО ДЕРЖАВНОЇ ВЛАСНОСТІ ТРИ СПОРУДИ

0
844
views

Прокуратура Кіровоградської області у судовому порядку зобов’язала приватне підприємство повернути до державної власності в м. Олександрія три споруди цивільного захисту та частину теслярно-столярної майстерні загальною площею майже 4 тис кв.м.

Зокрема, у суді прокуратура вимагала визнати незаконним та скасувати рішення виконавчого комітету Олександрійської міської ради в частині виготовлення свідоцтва про право власності на вказане державне нерухоме майно за ПрАТ «НВО «Етал» та визнати недійсним відповідне свідоцтво.

Підставою звернення прокуратури до суду стало те, що вказаним рішенням та свідоцтвом незаконно оформлено право приватної власності на майно, яке відноситься до державної власності, у тому числі – на захисні споруди цивільного захисту, та за допомогою якого держава гарантує цивільний захист населення від надзвичайних ситуацій.

В свою чергу, Регіональне відділення ФДМУ, яке є уповноваженим державою органом здійснювати відповідні функції та до компетенції якого входять і повноваження по вжиттю цивільно-правових заходів до поновлення інтересів та прав власності держави на її майно, не вжито таких заходів та не здійснено захист інтересів держави незважаючи на очевидний характер порушень.

На даний час, ухвалою господарського суду Кіровоградської області, залишеною в силі постановою Центрального апеляційного господарського суду та постановою Верховного Суду, якими позовні вимоги заступника прокурора Кіровоградської області задоволено. Інтереси держави поновлено в повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here