МОБІЛЬНИЙ СЕРВІС ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ – І ПРО РОЗМІРИ ПЕНСІЇ, І ПРО СТРАХОВИЙ СТАЖ

0
1282
views

Зручність у користуванні, доступність та актуальність вимогам сьогодення – саме таким став мобільний сервіс Пенсійного фонду України, запущений віднедавна для громадян, та доступний зі смартфонів і планшетів.

Новий електронний мобільний сервіс «Пенсійний фонд» дає можливість громадянам у будь-який час, не виходячи з дому отримувати необхідну інформацію за власним пенсійним страхуванням та забезпеченням.

Пенсіонери можуть відслідковувати усі дані з власної пенсійної справи, де зазначені вид і сума призначеної пенсії, до того ж – з урахуванням усіх надбавок, підвищень, грошових допомог, індексацій та інших доплат.

Особливо актуальним стає використання мобільного додатку, коли необхідно довідатися розміри пенсії після проведених перерахунків, в тому числі, які проходять у автоматизованому режимі. Таким, наприклад, став перерахунок пенсій, проведений з 1 грудня цього року у зв’язку із зміною прожиткового мінімуму, розміри якого впливають на цілий ряд видів пенсій та доплат.

Доступний та зручний механізм отримання інформації через мобільний додаток цікавий не тільки для пенсіонерів, а і для працюючих осіб, які можуть отримувати   доступ до особистих відомостей з Реєстру застрахованих осіб щодо своїх анкетних даних, заробітної плати та набутого страхового стажу. Маючи такі дані, працівник може легко контролювати накопичення свого страхового стажу для майбутньої пенсії, і, якщо виникають якісь питання, одразу їх вирішувати, не чекаючи настання пенсійного віку.

Щоб отримати доступ до персональних даних Реєстру застрахованих осіб через мобільний додаток, необхідно мати власний електронний цифровий підпис або попередньо зареєструватись за допомогою логіна і пароля, які можна замовити під час відвідування сервісного центру Пенсійного фонду України.

Начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, 

Олена ПАРХОМЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here