МЕШКАНЦЯ МАЛОВИСКІВСЬКОГО РАЙОНУ СУДИТИМУТЬ ЗА ВБИВСТВО НЕМОВЛЯТИ

0
1062
views

Маловисківським відділом Знам’янської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом жорстокого .

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець Маловисківського району забив до смерті новонароджену дитину своєї співмешканки, оскільки його дратував дитячий плач. Зокрема, обвинувачений, діючи умисно та цілеспрямовано, почав наносити немовляті тілесні ушкодження у різні частини тіла та бити його головою об стіну. Трагічна подія мала місце 7 вересня 2019 року.

Відповідно до лікарського свідоцтва про смерть тілесні ушкодження полягали у вигляді забою мозку, закритої черепно-мозкової травми, перелому основи та склепіння черепу.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п.2 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

За клопотанням слідчого, погодженого із процесуальним прокурором та задоволеного судом, обвинувачений на даний час перебуває під вартою.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here