«КАНАТОВСЬКИЙ СТРІЛЕЦЬ»: ПРО ЩО РОЗКАЖЕ ТОЙ, ХТО ВИЖИВ?

0
703
views

Минулого понеділка у Кіровоградському районному суді відбулося чергове засідання по справі загибелі двох десантників у вересні минулого року у Канатовому. Як відомо, підозрюваному Ігорю Гуртовому на попередньому засіданні змінили запобіжну міру, скасувавши цілодобовий домашній арешт.

Читати також: «КАНАТІВСЬКИЙ СТРІЛЕЦЬ»: СУДИТИ НЕ МОЖНА ВИПРАВДАТИ

Тепер він знаходиться під контролем тільки у нічний час, що дає йому змогу працювати. Такий варіант значно полегшує його матеріальне становище, та й моральний стан – теж. Останнє засідання проходило у режимі відеоконференції, що дало змогу зібратися усім зацікавленим учасникам процесу. Батько й мати загиблого Тимофеєва висловили бажання, аби їх визнали потерпілими по справі. При одноголосній згоді усіх сторін суд визнав їх потерпілими. На відеозасідання прибув також і третій десантник, який у ніч трагедії був на завданні разом із загиблими товаришами, але куля його оминула, – Владислав Чернишов.

Він проходить як потерпілий і цього разу мав дати свідчення. Його покази мають дуже вагоме значення, як сказав головуючий по справі суддя. Але, на жаль, із технічних причин засідання перенесли на наступний понеділок. Прибути в Кіровоградський районний суд Чернишов відмовився, бо заявив, що днями відбуває на місце служби. Але військовий прокурор запевнив, що це не вплине на його участь у засіданні.

Свідчення Владислава мають велике значення не тільки для Гуртового, а й для нього самого, бо з потерпілого він може перетворитися на підозрюваного у спробі нападу на вартового. Тож дочекаємося наступного засідання, яке має відбутися 18 червня о 10 годині.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here