КАЗАВ ПАН: КОЖУХ ДАМ…

0
1814
views

Проблемі подачі тепла жителям Кропивницького була присвячена вівторкова прес-конференція, яку провів  начальник міського управління ЖКГ Віктор Кухаренко.

Чиновник заявив, що усі котельні подали теплоносій до соціальної сфери. Один з об’єктів ТЕЦ має інертність, щоб подати теплоносій до котельні, тому протягом цього дня тепло  має надходити до дитячих садків та навчальних закладів. ДП «Кіровоградтепло» запустило три котельні з 21, КП «Теплоенергетик» – п‘ять.   На сьогодні з 37 дошкільних закладів опалюються лише вісім. З 41 навчального закладу тепло надійшло тільки до чотирьох. З 14 лікарень  тепло тільки у сімох,  зокрема в дитячій обласній лікарні та районній лікарні, Будинку дитини та пологовому будинку №1.  «Технологічно там, де є можливість запустити тепло у садочки, ми запустили»,  – наголосив Віктор Кухаренко.

Що стосується житлового сектору, то опалення ввімкнули вже в районі райцентру.

У селищі Новому запущено дві котельні. Теплом забезпечені заклади соціальної сфери та 33 житлових будинки. Зокремa, опaлюються будинки, які обслуговує котельня ПAТ «Інтерресурси» нa Бaлaшівці. Тaкож від неї вже отримує тепло рaйоннa лікaрня. Увесь інший житловий фонд, який обслуговується КП «Теплоенергетик» тa ДП «Кіровогрaдтепло», поки зaлишaється без опaлення.

– Сьогодні вже друга доба, коли температура повітря сягає нижче 8 градусів, і на завтра обіцяють не вищі показники. Тому, відповідно до рішення профільної комісії, на третю добу такої температури, тобто завтра, можна розпочинати подачу тепла по всьому місту, – зазначив очільник управління ЖКГ. Пoсадoвець наголосив,  щo прoведення старту oпалювальнoгo сезoну в садoчках та шкoлах  в пoдальшoму мoже бути не таким проблемним,  якщo у місті з’являться мoдульні кoтельні.

За його словами, теплопостачальні підприємства виконали всі зобов’язання. Питання лишилися відкритими з розпломбування та подачі газу газопостачальним підприємством.

– Згідно з рішенням профільної комісії 22 жовтня повинні були подати газ. Однак протягом трьох днів «Кіровоградгаз» так цього і не зробив,  до всього ще й сталися аварійні пориви газопроводів, – зазначив посадовець.

На ситуацію вплинула і наявність значних боргів теплопостачальних підприємств перед НАК «Нафтогаз». Директор ДП «Кіровоградтепло» Анатолій Таран зауважив, що представники ВАТ «Кіровоградгаз» третій день не приходять для розпломбування котелень, тому 17 з них  не отримують газу.

Присутній на прес-конференції депутат міської ради Юрій  Краснокутський зазначив, що низка міських лікарень обласного центру фактично не опалюється.

– Ми розпочали моніторинг температури в навчальних закладах. Найбільше нас хвилюють ДНЗ. У дитсадках №№19, 31, 68 – 14 градусів, у  №37- 13, №72 –  температура 13-14 градусів. Казали, що запустили тепло до закладів охорони здоров’я. Але тільки до обласних. Міська лікарня не опалюється, у дитячій міській поліклініці – 15-16 градусів, в санітарній частині – 15 градусів. Усі ваші комісії не мають ніякого значення.  Чому громада не може отримати тепло, а платить за нього кошти? Перестаньте гратися і запускайте теплоносій, – заявив депутат міськради.

Віктор Кухаренко наголосив, що наразі теплопостачальні підприємства відзвітували про планомірне підвищення температури при виході на подачі тепла і до кінця дня обіцяють повноцінне теплопостачання. Що ж до ремонту на газопроводі, то його обіцяють закінчити протягом двох діб.

 Казав пан, кожух дам. Та й слово його тепле.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here