НА КІРОВОГРАДЩИНІ Є МАЙЖЕ 30 ТИСЯЧ ВАКАНСІЙ

0
306
views

Протягом січня-жовтня 2017 року, до служби зайнятості області звернулось 4,6 тисяч роботодавців, які надали відомості про 29,0 тисяч вільних вакансій, що значно більше ніж минулоріч.

Так, чисельність роботодавців, які звернулись до служби зайнятості, збільшилась, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на 2,3%, а кількість вакансій – на 9%, інформує в.о. директора обласного центру зайнятості Лілія Колесник.

У обласному центрі зайнятості повідомили, що в області  реалізовується соціальний проект «Живи та працюй в Україні», головною метою якого є пожвавлення на ринку праці України. Організатор проекту  –  Державна служба зайнятості (Центральний апарат) за підтримки органів місцевої влади. У рамках проекту у всіх регіонах України, у т.ч. Кіровоградській області, триває інформаційна компанія, спрямована на допомогу безробітних громадян у працевлаштуванні, а роботодавцям – в укомплектуванні вільних робочих місць та вакантних посад. Зокрема, будуть організовані масштабні ярмарки вакансій на ринкоутворюючих  підприємствах області.

За січень-жовтень 2017 року, чисельність осіб, працевлаштованих за сприяння центрів занятості області, становила 19,2 тис. При цьому, кожен четвертий з них був  працевлаштований у період до надання статусу безробітного. Крім того, 9,7 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення відповідного професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи, у січні-жовтні 2017 року за сприяння служби зайнятості області 5,7 тис. безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, 91 особа навчалася у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Завдяки підвищенню результативності діяльності центрів зайнятості області щодо сприяння  працевлаштування громадян, чисельність безробітних станом на 01 листопада 2017 року, у порівнянні з відповідною датою минулого року, скоротилася на 6% (на 749 осіб) та становила 11,7 тис. осіб.

Додаткову інформацію можна отримати у відділі статистики та прогнозування  Кіровоградського ОЦЗ за номерами: (0522)22-15- 47; (0522)32-28-76.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here