НОВИЙ ЗАКОН ПРО ПРИВАТИЗАЦІЮ ДЕРЖАВНОГО ТА КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА

0
2590
views

На пленарному засіданні 18 січня 2018 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна» (Закон 7066), який регулює правові, економічні та організаційні основи приватизації державного і комунального майна та майна, що належить Автономній Республіці Крим.

Даний Закон встановлює класифікацію об’єктів приватизації на об’єкти малої та великої приватизації, вимоги до покупців об’єктів приватизації та обмеження щодо їх участі у приватизації, відповідальність за недостовірність або неповноту наданих документів.

Законом встановлюється чіткий порядок приватизації, вимоги до формування та затвердження переліку об’єктів, які підлягають приватизації, порядок прийняття рішень про приватизацію.

Окрім того, відповідно до прикінцевих та перехідних положень Закону, вносяться зміни до деяких законодавчих актів, зокрема Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», який доповнено статтею 271 «Державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва».

Норми вказаної статті визначають перелік документів, які подаються для державної реєстрації права власності на об’єкт незавершеного будівництва, що підлягає приватизації.

На даний час Закон готується на підпис.

Із повним текстом закону можна ознайомитися за посиланням.

Джерело: http://www.krjust.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here