ПРОКУРАТУРА КІРОВОГРАДЩИНИ СКЕРУВАЛА ДО СУДУ ОБВИНУВАЛЬНИЙ АКТ ЩОДО КОЛИШНЬОГО ГОЛОВИ БОБРИНЕЦЬКОЇ РДА ТА ЙОГО ПЕРШОГО ЗАСТУПНИКА

0
504
views

Прокуратурою Кіровоградської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього голови та першого заступника Бобринецької райдержадміністрації за скоєння корупційного злочину.

Нагадаємо, голову РДА було затримано працівниками прокуратури області спільно з співробітниками управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчих працівників Головного управління Національної поліції в області у службовому кабінеті, 15 листопада 2017 року, під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 5 тис грн. Кошти він вимагав та отримав за видачу дозволу на проведення санітарної чистки лісосмуг за межами населених пунктів.

Згодом, у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні було викрито співучасника злочину – першого заступника керівника цієї ж райдержадміністрації.

Дії голови та його першого заступника кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України, тобто у одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднане з її вимаганням.

За вказаний злочин посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відзначимо, що колишнього голову Бобринецької РДА у грудні минулого року звільнено з займаної посади, а першого заступника відсторонено від посади.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here