СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКІ ЗЕМЛІ ПОВЕРНУТО З ПРОТИПРАВНОГО КОРИСТУВАННЯ

0
539
views

На виконання позовних вимог прокуратури області фермерське господарство зобов’язано повернути з протиправного користування дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 37 га вартістю 790 тис грн.

Так, з січня 2013 року повноваження щодо розпоряджання земельними ділянками сільськогосподарського призначення державної власності, розташованих за межами населених пунктів, належать Держгеокадастру України та його територіальним органам. Незважаючи на це, сесією Долинівської сільської ради Гайворонського району прийнято пункт, яким передбачено рішення щодо укладання тимчасових угод користування земельними ділянками, у тому числі двома спірними земельними ділянками. На підставі вказаного рішення сесії між сільською радою та фермерським господарством укладено угоду на право користування землями, що розташовані поза межами населеного пункту та навіть не пройшли державну реєстрацію речових прав та обтяжень на нерухоме майно. Вказане угода є неукладеною, а тому не дає законних підстав для використання землі.
Рішенням Господарського суду Кіровоградської області позов прокурора задоволено, незаконний пункт рішення органу місцевого самоврядування скасовано, а спірні земельні ділянки повернуто у власність держави.Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here