ПРОКУРАТУРА КІРОВОГРАДЩИНИ ЗОБОВ’ЯЗАЛА ФЕРМЕРА ПОВЕРНУТИ ДЕРЖАВІ НЕЗАКОННО ОТРИМАННІ ЗЕМЛІ ВАРТІСТЮ 1,8 МЛН ГРН

0
585
views

За принципової позиції прокуратури Кіровоградської області фермера зобов’язано повернути до державної власності сільськогосподарські землі площею 98 га, вартість яких становить 1,8 млн грн, які він протиправно отримав у користування.

Зокрема, відповідач, при орендуванні зазначеної землі, укрив факт про те, що він вже є землевласником та головою фермерського господарства, з метою уникнення процедури отримання землі на конкурсних засадах. Таким чином фермер протиправно отримав в оренду 98 га землі на пільгових умовах, без проведення земельних торгів.
Реалізуючи свої представницькі повноваження прокуратура області звернулася до суду з позовними вимогами про визнання недійсними наказів ГУ Держгеокадастру в області, договорів оренди земельної ділянки та зобов’язання фермера повернути її до державної власності. Рішенням апеляційного суду Кіровоградської області вказані позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.
З огляду на аграрну специфіку регіону органи прокуратури й надалі приділятимуть значну увагу законності використання земель сільськогосподарського призначення.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here