14 БЕРЕЗНЯ В УКРАЇНІ ВПЕРШЕ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

0
1342
views
День добровольця у с. Єлизаветградка

День добровольця – це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця у важкий для нашої країни час стали на захист суверенітету і територіальної цілісності. Сьогодні більшість добровольців продовжують захищати рідний край від загарбників.

Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.

З нагоди  відзначення Дня українського добровольця  Єлизаветградківська селищна бібліотека для своїх користувачів провела патріотичну  годину «Шана за подвиг, вдячність за мир». Голинська Вікторія розповіла про те, що день українського добровольця — свято, яке відзначається в Україні 14 березня. Встановлене воно 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Ще декілька років тому ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні — Героям слава», а тепер ці слова набули нового змісту. Наразі вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумнівів, що ці герої — хлопці, які зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарі, які в мирний час повертають поранених у зоні АТО з «того світу», волонтери, на плечах яких тримається наша армія…

То хто ж вони наші герої-добровольці? Ми повинні знати їхні імена, імена мешканців  селища  – учасників АТО, які виконували і виконують свій громадянський обов’язок, захищаючи Батьківщину: Грабовий Юрій, Філіпов Євгеній, Волков Микола, Рубан Сергій, Гуйвик Володимир, Мельничок Олександр  та багато інших. Згадали  хвилиною мовчання нашого загиблого в АТО земляка Шаповала  Олександра, який  також  був добровольцем

Для  всіх бажаючих експонується книжково-ілюстративна  виставка «Героїв стежина – від батька до сина», де розміщені книги із нових надходжень: «Аеропорт» Сергія Лойко, «Приватний щоденник» Марії Матіос, «Катастрофа і тріумф. Історії українських героів» Марії Семенченко, “Я – свідок. Записки з окупованого Луганська” Валентина Торби та переглядом тематичного відеоматеріалу «Добровольці АТО».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here