ДО КРОПИВНИЦЬКОГО ЗАВІТАЄ ЮРІЙ АНДРУХОВИЧ

0
1361
views

11 квітня у театрі ім. М. Кропивницького відбудеться літературний вечір відомого українського письменника Юрія Андруховича. Початок о 18:00. 

Юрій Андрухович – український поет, прозаїк, перекладач, есеїст. Кандидат філологічних наук. Живе і працює в Івано-Франківську.
Наприкінці 80-х разом з Віктором Небораком та Олександром Ірванцем заснував літературне угрупування Бу-Ба-Бу (Бурлеск-Балаган-Буфонада), яке одним з перших почало відновлювати в українській літературі карнавальні традиції, продемонструвавши успішний приклад творення соціо-культурного міфу.
Своїми першими прозовими творами — «Рекреації» (1992), «Московіада» (1993) та «Перверзія» (1996) — Ю.Андрухович відкидає радянський соцреалістичний канон та сприяє ствердженню нової постмодерної української літератури, що ознаменувало собою становлення суч.укр.літу — заснованого на поєднанні класичної літератури (бурлескно-травестійної традиції І.Котляревського) та знаках нового часу в період Незалежності.
Сьогодні Ю.Андрухович є одним з найбільш репрезентованих і знаних українських письменників на Заході (поряд з О.Забужко та С.Жаданом).
Творчість Андруховича має значний вплив на перебіг сьогоднішнього літературного процесу в Україні, з його іменем пов’язані перші факти неупередженого зацікавлення сучасною українською літературою на Заході. Твори Андруховича перекладені польською, англійською, німецькою, французькою, російською, угорською, фінською, шведською, іспанською, чеською, словацькою, хорватською, сербською мовами й есперанто.

Вхід 60 гривень.

 

http://portalshtopor.blogspot.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here