НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПРОВОДИТЬСЯ СИСТЕМНА РОБОТА, ПОКЛИКАНА ЗМІНИТИ ОХОРОНУ ЗДОРОВ’Я НА КРАЩЕ

0
389
views

На цьому голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив на апаратній нараді, звернувши увагу на ключові питання, що обговорювались під час робочого візиту в. о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун на Кіровоградщину. 
Перш за все, він подякував усім, хто планомірно втілює в життя медичну реформу в Кіровоградській області.
“На Кіровоградщині проводиться системна робота, покликана змінити галузь на краще. Для цього сотні мільйонів гривень інвестицій вкладено в осучаснення лікувальних закладів області, втілюються ключові напрямки медичної реформи”, – наголосив Сергій Кузьменко.
Він зауважив, що нині в державі стабільно працює програма “Доступні ліки”, завдяки якій тисячі людей отримують безкоштовні або дешевші препарати для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, астми.
Важливою складовою реформи є розбудова первинної ланки медицини, що передбачає будівництво нових амбулаторій.
“Ми маємо зробити все, щоб задекларована ініціатива Президента України про будівництво системи амбулаторій в Україні та зокрема в області в 2018 році була реалізована”, – підкреслив керівник області. Сергій Кузьменко повідомив, що під час зустрічі з Уляною Супрун зроблено акценти на питаннях, в яких необхідне втручання Уряду, щоб пришвидшити перехід від підготовчого процесу будівництва до практичного. “Чекаємо від Уряду відповідних рішень і початку активної фази цієї роботи”, – зазначив Сергій Кузьменко.
Окремо голова ОДА акцентував увагу на змінах у фінансуванні первинки. Він висловив впевненість, що Кіровоградщина також візьме участь у першій хвилі нової системи фінансування первинної ланки, що стартує вже 1 липня. “Кошти прийдуть безпосередньо на ФОП лікаря, який надаватиме послугу. Це в першу чергу нова мотивація для лікарів первинної ланки”, – зауважив він.
Відзначив Сергій Кузьменко і активність мешканців області у плані обрання свого сімейного лікаря. “Більше 100 тисяч мешканців області вже заключили декларації. Це досить непогана динаміка”, – підкреслив він.

Кіровоградська ОДА

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here