БЮДЖЕТ-2019: УРЯД ПРОПОНУЄ ДОДАТИ НА ПЕНСІЇ 27,2 МІЛЬЯРДА

0
439
views
Кабінет міністрів України пропонує прописати у проекті Державного бюджету України на 2019 рік видатки на пенсійне забезпечення у розмірі 166,5 млрд грн, що на 27,2 млрд грн більше ніж у 2018 році.

По цей йдеться у пояснювальній записці до проекту головного фінансового документа країни, який вже зареєстрований на сайті Верховної Ради.

Проект Закону про Державний бюджет України на 2019 рік

“Видатки державного бюджету, що спрямовуватимуться Пенсійному фонду України на виплату пенсій у 2019 році за бюджетною програмою “Фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду” становитимуть 166,5 млрд грн, що на 27,2 млрд грн більше ніж у 2018 році”, – зазначили автори законопроекту.

Водночас, у 2019 році, як і у попередні роки, мінімальні пенсії виплачуватимуться у розмірах, не нижчих за встановлений законодавством прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність; за рахунок коштів державного бюджету здійснюватимуться видатки на пенсійне страхування окремих категорій громадян (осіб, які проходять строкову військову службу, здійснюють догляд за дитиною або інвалідом).

Урядовці переконані в тому, що передбачений обсяг видатків державного бюджету для Пенсійного фонду України дозволить забезпечити виплату пенсій, допомог та покриття дефіциту коштів Фонду відповідно до чинного законодавства.

Укрінформ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here