НА АМЕРИКАНСЬКИХ РЕАКТОРАХ ВСТАНОВЛЯТЬ СИСТЕМИ БЕЗПЕКИ, ВИГОТОВЛЕНІ У КРОПИВНИЦЬКОМУ

0
757
views

Сьогодні, 25 вересня, в обласному центрі підписано Угоду про стратегічне партнерство між компаніями “Curtiss-Wright Corporation” (Сполучені Штати Америки) і “Radics LLC” (Україна), яка передбачає виконання спільних проектів з модернізації систем безпеки ядерних об`єктів США. 
Угоду підписали віце-президент корпорації “Curtiss-Wright Corporation” Курт Мітчелл та директор компанії “Radics LLC” Антон Андрашов. На урочистому підписанні були присутні голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, народний депутат Костянтин Яриніч, голова наглядової ради ПАТ “НВП “Радій” Євгеній Бахмач, представники Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні та інші почесні гості.

“Radics LLC” було створено кілька років тому як дочірню компанію ПАТ “НВП “Радій” для роботи за американськими нормами і стандартами. Укладання Угоди стало результатом плідної і тривалої двосторонньої співпраці. За три роки фахівцями ПАТ “НВП “Радій” було розроблено та сертифіковано програмне забезпечення, яке здатне модернізувати американську систему безпеки ядерних реакторів. 

Відповідно до Угоди, американська компанія поставлятиме продукцію, вироблену в Україні на базі платформи RadICS, для атомних станцій, дослідницьких ядерних установок і національних лабораторій Міністерства енергетики США. Одним із кроків реалізації Угоди стане надання українською компанією “Radics LLC” інжинірингової підтримки американській компанії “Curtiss-Wright Corporation” щодо реалізації процесів розробки програмного забезпечення для АЕС, яке відповідає усім вимогам Комісії з ядерного регулювання США (NRC).

Вітаючи підписантів із укладанням Угоди, Сергій Кузьменко наголосив, що це важлива подія не лише для Кіровоградщини, а й для усієї держави. “Ми є свідками того, як в Україну останнім часом приходять працювати великі іноземні корпорації, – підкреслив голова облдержадміністрації. – Нам дуже приємно, що список цих корпорацій сьогодні доповнює і американська компанія “Curtiss-Wright Corporation”, яка сьогодні підписала Угоду з нашою компанією”. 

Керівник ОДА зазначив, що на Кіровоградщині останніми роками реалізується багато іноземних інвестиційних проектів: значні капіталовкладення у галузь машинобудування, багато зроблено для створення сучасної сільськогосподарської інфраструктури, зокрема, спільно з американською компанією збудовано нові елеватори. “Зважаючи на це, ми можемо говорити, що наша область – привабливий регіон для інвестування в різні галузі економіки. Переконаний, що наслідком цієї роботи буде, підвищення рівня заробітної плати, покращення рівня життя людей та соціальних стандартів”, – зазначив Сергій Кузьменко і побажав підписантам Угоди досягнення поставлених цілей.

Офіційне партнерство між компаніями “Radics LLC” і “Curtiss-Wright Corporation” для світової атомної спільноти буде оголошено на 11 Міжнародному семінарі з використання програмованих логічних інтегральних схем на атомних електростанціях.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here