ДЕПУТАТИ ПРИЙНЯЛИ ОБЛАСНУ КОМПЛЕКСНУ ПРОГРАМУ З РОЗВИТКУ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ ТА БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ У КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ НА 2018-2022 РОКИ

0
566
views

Зважаючи на те, що в Україні, зокрема й в області, рівень смертності та травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод є одним із найвищих у Європі, а рівень організації безпеки дорожнього руху залишається вкрай низьким, депутати обласної ради ухвалили рішення про затвердження обласної комплексної програми з розвитку автомобільних доріг та безпеки дорожнього руху у Кіровоградській області на 2018-2022 роки.

За останні шість років (2011-2016 рр.) в області зареєстровано 10 488 ДТП з потерпілими (загинуло 528 осіб та 2872 поранено) і тих, що призвели лише до матеріальних збитків (в Україні зареєстровано 170,8 тис. ДТП із постраждалими, у яких загинуло 26,7 тис. та травмовано 210,4 тис. осіб). 

У 2016 році зафіксовано зростання кількості ДТП на 12 % та травмованих у них осіб на 21 % (в Україні зафіксовано зростання кількості ДТП Україні на 5,1% та травмованих у них осіб на 6,4%) порівняно з 2015 роком. 

Особливо тривожним є те, що в Україні 42,6% загиблих у ДТП у 2016 році – пішоходи та велосипедисти. Велике занепокоєння викликає й те, що за останній 6-річний період на дорогах України загинуло 1,4 тис. дітей віком до 18 років, а ДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті молоді віком від 15 до 24 років та другою за поширеністю причиною смерті дітей віком від 5 до 14 років. 

Метою прийняття зазначеної програми є забезпечення належного транспортного експлуатаційного стану автомобільних доріг загального користування, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, ліквідація місць (ділянок) концентрації дорожньо-транспортних пригод на автомобільних дорогах загального користування та на дорогах комунальної власності у населених пунктах області, зниження рівня аварійності та ступеня тяжкості дорожньо-транспортних пригод, а також створення безпечних і комфортних умов руху транспортних засобів, пішоходів та інших учасників дорожнього руху на вулично-дорожній мережі.

Кіровоградська Обласна Рада

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here