ОЛІМПІЙСЬКІ ПЛАНКИ КРОПИВНИЧАН

0
1149
views
ОЛІМПІЙСЬКІ ПЛАНКИ КРОПИВНИЧАН. Олег Дорощук - бронзовий призер ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор. Фото Тетяна Нежиборець. НС

18 жовтня у Аргентинському Буенос-Айресі завершилися ІІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри, на яких Україну представляли 55 атлетів у 22 видах спорту. Учасниками змагань були юні спортсмени віком від 15 до 18 років з 206-ти країн світу, а серед них і представники Кіровоградщини.  

Після повернення з міжнародних змагань світового рівня у прес-центрі CBN своїми враженнями з журналістами ділилися тренер-викладач Кропивницької дитячо-юнацької спортивної школи № 1  Микола Побережець, бронзовий призер Олімпіади у стрибках в висоту  – Олег Дорощук та його наставник – Геннадій Здітовецький.

17-річний Олег Дорощук розповів про дещо нестандартний формат змагань, в яких замість кваліфікації-фіналу, спортсменам довелось долати одразу два фінали. Але ці труднощі не змінили настрою на перемогу.

Геннадій Борисович Здітовецький не міг бути присутнім зі своїм вихованцем безпосередньо на змаганнях через занадто бюджетне фінансування юнацьких Олімпійських ігор, тому спостерігав за виступами і протоколами через інтернет та трансляції Першого національного каналу. Без настанов тренера, в складних погодних умовах Олег гідно протистояв представникам Китаю, Фінляндії, Австралії, а як результат – перша нагорода на юнацьких олімпійських іграх за усю історію кіровоградської легкоатлетичної школи.

Микола Йосипович Побережець розповів, що олімпійські змагання проводилися на високому рівні, стенди скелелазіння відповідали світовим стандартам, а для юних учасників олімпіади організаторами проводилися розважальні заходи – ігри, конкурси, дискотеки, які дозволяли після тренувань невимушено спілкуватися з однолітками та морально відпочивати.

Вихованець Миколи Побережця, Ярослав Ткач, уродженець Кременчука, який виступає за команду Кіровоградської області, став другим зі скелелазіння у дисципліні швидкість серед представників 24 країн світу.

Кожна з призових нагород від спортсменів Кіровоградщини підіймали загальнокомандний рейтинг України, яка в загальному заліку посіла 10 місце на Олімпіаді.

Незабутні враження подарували усі учасники Юнацької Олімпіади-2018. А Кіровоградщина може пишатися своїми молодими талантами, адже їхні сьогоднішні успіхи та здобутки дають чудові перспективи виступів на олімпійських аренах Токіо-2020, Парижу-2024 та інших важливих змаганнях. Тренери через журналістів наголошують, що ці перспективи можуть бути перекреслені відсутністю в області спортивного комплексу для тренувань з штучним покриттям.

Олег Дорощук з гордістю розповів журналістам, як на спортивну базу у Кончу-Заспу до представників юної олімпійської команди завітав Президент України Петро Порошенко і вручив наручні годинники. Сумно, що місцева влада оминула увагою важливі здобутки спортсменів та їх тренерів, та відбулися формальними привітаннями.

Олег Дорощук – бронзовий призер ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор. Фото Тетяна Нежиборець. НС

Загалом в олімпійському Буенос-Айресі українці здобули 23 медалі у 13 видах спорту. А при належній увазі до потреб спортсменів наші досягнення значно зростуть.

Тетяна НЕЖИБОРЕЦЬ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here