БЛАГОДІЙНІ КУХНІ, ЩО НАВЧАЮТЬ

0
745
views

Другого листопада в Знам’янському дитячому будинку-інтернаті ІІ-ІІІ-ІV профілю відбулося відкриття двох тренінгових кухонь.
Благодійний фонд «Крок вперед» протягом багатьох років плідно співпрацює зі Знам’янським дитячим будинком-інтернатом ІІ-ІІІ-ІV профілю. За всі роки співпраці фонд допомагав закладу дбати про дітей з інвалідністю та створювати умови для їхнього розвитку, реабілітації та соціалізації.

Саме представники фонду «Крок вперед» виграли грант Австралійського посольства в сумі 195 тисяч гривень та створили в інтернаті центр навиків самостійного життя, який складається з тренінгових кухонь, де діти опановують соціально-побутові навички, та низки майстерень для творчо-професійної орієнтації. На ці кошти закуплено обладнання для двох таких кухонь: холодильники, сучасні пральні машини, посудомийні машини, електрична плита, а для виховання побутових навичок – пилосос і функціональні сучасні швабри.

У гості до дітей завітали співзасновники фонду «Крок вперед» Мар’яна Воронович та Марта Стецик, а також начальник відділу організації надання соціальних послуг департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА Лілія Кулак.

За допомогою тренінгових кухонь діти мають навчитися самостійно готувати страви. В закладі створено облаштований сучасним обладнанням виробництва США та Польщі кабінет фізичної реабілітації, відкрито кабінети сенсорної релаксації та методики Монтессорі, що позитивно впливає на фізичний та психоемоційний стан дітей.

Тут проводиться системна робота щодо соціалізації дітей, в якій активну участь бере представник УПЦ із США його Високопреосвященство архієпископ владика Даниїл. Він щороку приїжджає до дітей та організовує їм екскурсії до Києва – у Печерську Лавру, дельфінарій, зоопарк. Вихованці також брали участь у пісенному фестивалі «Барви життя» на запрошення Кіровоградської обласної державної адміністрації та управління у справах сім’ї та молоді.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here