НА КІРОВОГРАДЩИНІ АТОВЕЦЬ ВІДКРИВ ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН

0
507
views

Одним із ефективних  шляхів вирішення проблеми працевлаштування людей з інвалідністю є залучення їх до сфери самозайнятості та підприємницької діяльності, що сприяє раціональному використанню власного потенціалу та дає можливість займатися улюбленою справою. 

Так, яскравий тому приклад – життєва історія підприємця Олександра, демобілізованого учасника АТО, який звернувся до служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні. «Спочатку шукав роботу, але такої як хотілось – не траплялось, адже було бажання реалізувати свої знання, отримані у виші. За фахом я економіст з бухгалтерського обліку та аналізу господарської діяльності. Наступним кроком на шляху ефективного вирішення проблеми безробіття стала пропозиція індивідуального консультанта відвідати семінар з орієнтації на підприємницьку діяльність. Я з радістю прийняв її, оскільки зволікати часу немає», – розповів Олександр.

Відвідавши семінар «Як розпочати свій бізнес?», чоловік твердо вирішив стати підприємцем і створити спочатку робоче місце для себе, а згодом, можливо, і для інших.

Як зізнається колишній безробітний, ідеї для власної справи у нього були завжди. Так, наприклад, людині з інвалідністю часто доводиться відвідувати лікарні. Одноманітне біле вбрання лікарів інколи викликало смуток та апатію. То чому ж не додати різноманітності до медичної уніформи та не підняти цим самим настрій лікарям та відвідувачам? Зробивши маркетингове дослідження саме цього питання, Олександр створив сайт та вирішив зайнятися роздрібною торгівлею медичного та кухарського одягу. Шукач роботи склав бізнес- план та вдало захистив свою мрію: став підприємцем на початку травня 2018 року.

Ретельно підібраний асортимент допоміг отримати багато позитивних відгуків та замовлень для різноманітних закладів харчування та медичних установ на нещодавно створеному сайті. Тож Олександр поступово почав втілювати свої мрії і нині його діяльність – реалізація якісного товару вітчизняного виробника з натуральної сировини, яка користується попитом, адже  підприємець дбає про підтримання попиту та постійно оновлює асортимент.

«Я з вдячністю згадую уважне ставлення, чуйність і повагу з боку кожного фахівця центру зайнятості, які зі мною спілкувалися і підтримали моє прагнення стати підприємцем, – поділився спогадами Олександр. – Бажаю шукачам роботи побільше оптимізму та готовності швидко пристосовуватись до життєвих обставин: тоді мрії неодмінно стануть реальністю!».

Маргарита Жежеря, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here