У ЧОТИРЬОХ ОТГ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗАРЕЄСТРОВАНО 306 КАНДИДАТІВ

0
668
views

Всього на виборах в чотирьох ОТГ Кіровоградської області зареєстровано 306 кандидатів у депутати. Серед них 52 самовисуванці та 254 представників від 8 місцевих осередків політичних партій. Найбільше зареєстрованих кандидатів у Добровеличківській ОТГ.

Про це повідомляють представники Громадянської мережі ОПОРА.

28 листопада  територіальні виборчі комісії Добровеличківської, Попельнастівської, Мар’янівської та Піщанобрідської ОТГ прийняли рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного голови. Процес висування кандидатів на місцевих виборах 23 грудня 2018 року розпочався 19 листопада.

Найбільше зареєстрованих кандидатів у Добровеличківській ОТГ – 144, найменше у Попельнастівській ОТГ – 44.

Найбільше представництво має партія ВО «Батьківщина» – 68 кандидата. На другому місці «БПП «Солідарність» – 58 кандидата. 47 і 34 кандидатів у Аграрної партії та Радикальної партії Олега Ляшка відповідно. Найменше представництво у партії Громадська позиція  – 2 кандидат та «Наш край» – 1 кандидат.

Загальна кількість кандидатів по чотирьох громадах на  посаду сільського, селищного голови – 14, з них 11 кандидатів – самовисуванці.

В розрізі кожної окремо взятої ОТГ ситуація наступна:

Добровеличківська ОТГ  

Добровеличівська селищна виборча комісія зареєструвала 5 кандидатів на посаду Добровеличківського селищного голови. Серед них 4 самовисуванці та один від політичної партії Об’єднання «Самопоміч».

На мандати депутатів претендують по 26 представників від ВО «Батьківщина», «БПП «Солідарність», 25 представників від Аграрної партії, 17 від партії «УКРОП», по 11 представників від Радикальної партії Олега Ляшка та Об’єднання «Самопоміч». Лише один представник зареєструвався від Громадської позиції.

Піщанобрідська ОТГ

На посаду сільського голови зареєстрували 3 кандидата, із них 2 самовисуванці, один від політичної партії «БПП «Солідарність».

На мандати депутатів претендують 67 депутатів, один кандидат помер. Балотуються 14 представників ВО «Батьківщини», 13 кандидатів від Аграрної партія, по 11 кандидатів від політичної партії «БПП «Солідарність» та Радикальної партії Олега Ляшка. Найменше кандидатів від політичної партії Громадська позиція та «Наш край» по одному кандидуту.

Марянівська ОТГ

На посаду сільського голови зареєстрували 4 кандидата і всі вони самовисуванці.

У депутати балотуються 16 самовисуванців, 14 представників політичної партії ВО «Батьківщина», 10 представників «БПП «Солідарність», 6 представників Радикальної партії Олега Ляшка, 3 представників Аграрної партії. Найменше кандидатів – 2, від політичної сили «УКРОП».

Попельнастівська ОТГ

На посаду сільського голови претендують два кандидати, один самовисуванець, а інший –представник політичної партії «БПП «Солідарність».

На посади депутатів від політичної партії найбільше претендентів висунула ВО «Батьківщина» – 14. 11 кандидатів від політичної партії «БПП «Солідарність», по 6 кандидатів від Аграрної партії та Радикальної партії Олега Ляшка, по 3 кандадати від «УКРОПУ» та Об’єднання «Самопоміч».

Нагадуємо, що 12 жовтня 2018 року Центральна виборча комісія схвалила рішення про призначення перших виборів в 125 об’єднаних територіальних громадах на 23 грудня. До складу цих 125 ОТГ увійшли 534 місцеві ради: міських – 15, селищних – 27 та сільських – 492. В Кіровоградській області вибори пройдуть в Добровеличківській ОТГ, Мар’янівській ОТГ Маловисківського району, Попельнастівська ОТГ Олександрійському району, Піщанобрідській ОТГ Добровеличківського району.

Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.

За коментарями звертайтеся:

Зоя Лебідь, координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській області

тел.: 0957943072

e-mail: knrmisto@gmail.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here