НА КІРОВОГРАДЩИНІ ЗМЕНШИЛАСЬ КІЛЬКІСТЬ ВИПАДКІВ РЕЙДЕРСТВА В АГРОСФЕРІ

0
554
views

З початку року на Кіровоградщині до антирейдерського штабу надійшло п’ять звернень, із яких лише одне дійсно стосувалось незаконного поглинання підприємства.

Йдеться про захоплення корпоративних прав сільськогосподарського виробничого кооперативу «Агрофірма Маріампольська», що знаходиться на території Петрівського району. У випадку з ним комісія Мін’юсту скасувала незаконні реєстраційні дії. Після вирішення проблеми підприємство продовжує функціонувати в повноцінному режимі. Натомість усі інші ситуації, із якими зверталися громадяни, мали характер цивільного-правового спору.

Про це 17 грудня повідомив керівник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул під час засідання штабу з протидії рейдерству в аграрному секторі й детальніше зупинився на можливих законодавчих змінах.

«Наразі на розгляді у Верховній Раді знаходиться новий пакет ініціатив #РейдерствоСтоп, який передбачає позбавлення комунальних підприємств права вчиняти реєстраційні дії; запровадження обов’язкового підвищення кваліфікації державних реєстраторів; захист права власності на частку у статутному капіталі юридичної особи; страхування від підробки підпису на договорі, укладеному в простій письмовій формі та ін. Це ще один крок до безпечного ведення бізнесу, і, сподіваюсь, що парламентарі його підтримають», – додав посадовець.

Нагадаємо: рейдерство – це один із способів незаконного заволодіння підприємством (його активами, правами власності або ж іншими матеріальними здобутками) шляхом застосування силових методів чи незаконної перереєстрації.

За матеріалами прес-служби обласного управління юстиції

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here