УЧОРА ЗАХИЩАВ КОРДОНИ УКРАЇНИ, А СЬОГОДНІ – ПРАЦЮЄ НА БЛАГО ГРОМАДИ НОВОАРХАНГЕЛЬЩИНИ

0
576
views

Після повернення до мирних буднів, на демобілізованих учасників АТО очікують нові труднощі, серед яких і проблема працевлаштування.

Повернувшись до додому на Новоархангельщину, Тимур не роздумуючи відразу вирішив шукати «своє» місце в суспільстві. Чоловік розумів, що швидше адаптуватися допоможе робота, але все ніяк не міг вирішити, у якому напрямку рухатися та де шукати розради.

«Коли я повернувся із зони ООС додому, я одразу звернувся до фахівців Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості за допомогою у працевлаштуванні. На той момент був невпевнений, що знайду роботу», – поділився Тимур. Аби прискорити процес повернення безробітного до трудової діяльності, на одному з прийомів у районній філії фахівцем було запропоновано відвідати низку семінарів «Техніка пошуку роботи. Підготовка резюме» та «Техніка пошуку роботи. Співбесіда з роботодавцем». Ці семінари спрямовані на удосконалення навичок спілкування та ведення переговорів з роботодавцем щодо вирішення питання працевлаштування.

Під час семінару Тимур повідомив, що він заочно навчається на юридичному факультеті Дніпропетровського університету імені Альфред Нобеля. «Питання організації землекористування, розробки проектів землеустрою та проектування природоохоронних заходів, контроль за станом і раціональним використанням й охороною земельних ресурсів, на мою думку, є одними із цікавих та необхідних аспектів суспільного життя. Здобувши юридичну освіту, я сподіваюсь на її застосування саме у напрямку роботи з рідною землею», – зазначив Тимур під час презентації себе на семінарі. Тож було зрозуміло, що саме у цьому напрямку чоловік бажає працювати.

Не пройшло багато часу як у штаті Скалівської сільської ради з’явилося вільне робоче місце землевпорядника, саме туди й було направлено учасника АТО. Там він успішно пройшов всі етапи конкурсу, добре зарекомендував себе перед конкурсною комісією. Цей конкурс поставив крапку на довгому шляху пошуку «свого» місця. У результаті, після успішного проходження конкурсу, Тимур отримав бажану роботу. Спочатку чоловік поставився до цієї вакансії скептично, адже, не зважаючи на свою вищу освіту,  якось не міг уявити себе землевпорядником сільської ради. Проте, познайомившись з характером роботи та колективом виконавчого комітету, демобілізований військовослужбовець впевнився, що це саме те, що він так довго шукав.

Голова сільської ради та громада села задоволені. І не дивно, адже Тимур – сумлінна працьовита людина, яка вміє не тільки Батьківщину захищати, але й добре працювати.

Лариса Екало, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here