НА КІРОВОГРАДЩИНІ НА 800 «ШВИДКИХ» ВЕСІЛЬ – ЛИШЕ ШІСТЬ РОЗЛУЧЕНЬ

0
826
views

У Кіровоградській області впродовж минулого року офіційно зареєстрували свої стосунки 4 403 закоханих пари, з них 536 надали перевагу одруженню за пришвидшеною процедурою в рамках проекту «Шлюб за добу».

Про це повідомив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

За словами посадовця, із кожним місяцем сервіс реєстрації стосунків за скороченим варіантом набирає серед наречених все більшої популярності.

«Безпосередньо на Кіровоградщині проект почав діяти ще наприкінці березня 2017 року. За цей час у ньому встигли взяти участь 806 пар. І, до речі, тільки шість із них розірвали свої стосунки. Ще раз відзначу, що одружитися в будь-який зручний момент можуть усі бажаючі. Для цього необхідно обрати організатора (у Кропивницькому організацією весільних церемоній займається обласний художній музей або обласна філармонія, а в Олександрії – місцевий палац урочистих подій), пред’явити паспорти та за необхідності інші документи, заключити договір і завітати на власне весілля», – розповів Вадим Гуцул.

Факт підвищення попиту на шлюби за скороченою процедурою підтверджує і науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи обласного художнього музею Леся Нестройна, яка особисто проводить церемонії для закоханих: «Популярність сервісу зростає, а це свідчить про те, що все більше людей хоче якомога скоріше отримати документи про реєстрацію стосунків і не витрачати час на даремне 30-денне очікування. Одружуються різні за віком пари. Трапляються і зовсім юні наречені, і люди похилого віку. Останніх, до речі, часто до подібного кроку підштовхують онуки».

Нагадаємо: наразі одружитися за пришвидшеною процедурою на Кіровоградщині можна лише в Кропивницькому та Олександрії. Щоб дізнатися детальнішу інформацію, слід звернутися до відділів державної реєстрації актів цивільного стану:

  1. Кропивницький міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану.

Адреса: пров. Декабристів, 10, м. Кропивницький.

Телефон: (0522) 22-48-26; (0522) 22-59-46.

  1. Олександрійський міськрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану.

Адреса: вул. 6-го грудня, 138, м. Олександрія.

Телефон: (0235) 7-69-03.

За матеріалами прес-служби обласного управління юстиції

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here