ОЧІЛЬНИК ОБЛАСТІ ТА МІСЬКИЙ ГОЛОВА КРОПИВНИЦЬКОГО РАЗОМ ІЗ ЖУРНАЛІСТАМИ ТЕСТУВАЛИ НОВІ ТРОЛЕЙБУСИ

0
571
views

Автопарк комунального підприємства «Електротранс» поповнився п’ятьма тролейбусами з автономним ходом. 14 січня їх презентували керівнику області Сергію Кузьменку та міському голові Андрію Райковичу.

Вони разом із журналістами проїхалися вулицями Кропивницького.

Кожен тролейбус коштує сім з половиною мільйонів гривень. Придбали їх у лізинг терміном на 21 місяць на Дніпровському «Південному машинобудівному заводі». 

Після того, як «штанги» тролейбуса від’єднуються від контактної мережі, він має ще 20 кілометрів запасу ходу завдяки акумуляторам. За інформацією Олександра Вергуна, тролейбуси мають 24 сидячих місця. Загальна місткість тролейбусів – 106 пасажирів. До того ж, кожен транспортний засіб обладнаний камерами відеоспостереженням. Міський голова Андрій Райкович у ході поїздки зазначив, що в салоні зручно, тепло та комфортно.

– Географія нашого міста дозволяє ефективно використовувати цей вид транспорту, – зауважив очільник міста. – Добре, що тут передбачена рівна платформа, є пандус, щоб було зручно заїжджати людям з обмеженими можливостями на візках.

Водії, що працюватимуть на тролейбусах пройшли навчання у Дніпрі. Зараз тролейбуси тестують, підлаштовують їх електрообладнання до параметрів контактної мережі. Максимум через місяць вони виїдуть на маршрути.

Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко подякував міський владі за цілеспрямовану та системну роботу у розв’язанні транспортного питання в обласному центрі. За його словами, розвиток комунального транспорту також дає можливість вирішувати соціальні питання.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here