БЕЗКОШТОВНИМ ХАРЧУВАННЯМ БУДУТЬ ЗАБЕЗПЕЧЕНІ УСІ ДІТИ УЧАСНИКІВ АТО В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ КРОПИВНИЦЬКОГО

0
1279
views

Постійна депутатська комісія міської ради Кропивницького з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку погодила зміни до рішення міської ради «Про організацію харчування учнів та вихованців  пільгових категорій в закладах освіти м. Кропивницького на 2019 рік» на своєму засіданні у вівторок, 15 січня.

– Діти учасників АТО, як і діти інших пільгових категорій населення, продовжують бути забезпеченими безкоштовним харчуванням в закладах освіти Кропивницького, – відзначила начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко. – На виконання доручення міського голови Андрія Райковича ми вносимо зміни у відповідний проект рішення міської ради і розширюємо перелік пільгових категорій учнів і вихованців закладів освіти обласного центру.

Відповідно до запропонованого проекту рішення, до категорій учнів та вихованців закладів освіти міста Кропивницького, які звільняються від плати за харчування з 01 січня 2019 року по 31 серпня 2019 року включені: учні 1- 4 класів закладів освіти міста Кропивницького, вихованці закладів дошкільної освіти та учні закладів загальної середньої освіти, які потерпіли від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, діти воїнів-афганців, які навчаються та виховуються в закладах загальної середньої та дошкільної освіти міста Кропивницького, учні 5- 11 класів закладів освіти міста Кропивницького з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків, діти, один з батьків яких має посвідчення учасника бойових дій та безпосередньо брав/бере участь в антитерористичній операції в східних областях України, є учасником АТО (ООС) на час його перебування в зоні АТО (ООС) або загинув, зник безвісти, потрапив у полон чи отримав інвалідність під час участі в АТО (ООС), діти померлого учасника АТО (ООС).

У той же час член постійної депутатської комісії Олег Краснокутський звернув увагу на недопрацювання управління освіти під час прийняття рішення міської ради «Про організацію харчування учнів та вихованців пільгових категорій в закладах освіти м. Кропивницького на 2019 рік».

– Бюджетна комісія тоді назвала неприпустимим позбавлення дітей учасників АТО права на безкоштовне харчування і ми не погодили проект рішення у запропонованому варіанті. Відповідно, у сесійній залі під час голосування я був переконаний, що проект рішення був доопрацьований і у ньому враховані наші пропозиції. Через це і голосування виявилося результативним, – наголосив Олег Краснокутський. – У свою чергу, прийняте рішення отримало негативне сприйняття у громади, викликало обурення у мешканців міста і вся міська влада від міського голови і депутатського корпусу до спеціалістів виконавчих органів отримали велику порцію критичних зауважень. Тому важливо оперативно виправити ситуацію і не припускатися таких помилок у майбутньому.

Міська рада міста Кропивницького

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here