ДО 80-РІЧЧЯ УТВОРЕННЯ ОБЛАСТІ ПРЕЗЕНТОВАНО ВИСТАВКУ ХУДОЖНІХ ТВОРІВ ТА АРХІВНИХ ДОКУМЕНТІВ

2
1203
views

В обласному художньому музеї презентовано виставку «Степова Еллада. Живописна ода рідному краю», присвячену 80-річчю утворення Кіровоградської області. В урочистому відкритті взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

«Степова Еллада. Живописна ода рідному краю» – це виставка картин та архівних документів, організована обласним художнім музеєм спільно з Державним архівом області. Вона має на меті показати красу степової Кіровоградщини та познайомити відвідувачів з історичними фактами, пов’язаними зі створенням області.

Читати також: НАШІЙ ОБЛАСТІ – ВІСІМ ДЕСЯТИЛІТЬ!

На виставці представлено 34 картини як знаних митців-метрів, так і молодих художників-земляків. У центрі експозиції розміщено відомий триптих Петра Оссовського «Степова Еллада». Найбільше експонується полотен художників Володимира Федорова та Сергія Шаповалова.

Характерною рисою виставки є її ліричний напрям – на картинах зображено природу Кіровоградщини, архітектурні перлини, центральні вулиці Кропивницького, краєвиди заповідника-музею “Хутір Надія” та інших визначних місць. У організаторів є задум найближчим часом в рамках відзначення ювілею області представити наступну частину виставки «Степова Еллада», де будуть експонуватися художні твори на виробничу тематику, портрети відомих людей області тощо.

Документальна частина виставки – це архівні довідки, протоколи, а також фотоальбоми, підшивки газет, друковані видання, що засвідчують історію Кіровоградщини.

Привітавши учасників презентації, Сергій Коваленко наголосив: «Степова Еллада – це і є неофіційна назва Кіровоградщини, географічного центру України. Наша мала батьківщина завжди була потужним торгівельним, військовим, культурним і освітнім центром. Ці традиції продовжуються і нині. Обласний центр – колиска професійного українського театру. Ми пишаємося краєвидами, пам’ятками історії і культури, які є на Кіровоградщині».

Перший заступник голови облдержадміністрації подякував фахівцям обласного художнього музею і Державного архіву області за створення виставки, привітав усіх із 80-річним ювілеєм утворення області.

За матеріалами Кіровоградської ОДА                           

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here