У МОЗ ПРЕЗЕНТУВАЛИ МОДЕЛЬ РОЗБУДОВИ СИСТЕМИ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я НА КІРОВОГРАДЩИНІ

0
1377
views

17 січня 2019 року в Міністерстві охорони здоров’я України під головуванням в.о. Міністра Уляни Супрун відбулася Координаційна Рада з питань розвитку системи громадського здоров’я.

У засіданні взяли участь представник ВООЗ та Глава Бюро ВООЗ в Україні д-р Ярно Хабіхт, директор СDC Україна Езра Барзілай, заступник МОЗ з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишин, Представник ЄС з питань досліджень, інновацій та соціальної політики Вірджинія Дамбраускайте, генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта, його перший заступник Віктор Ляшко, начальник відділу координації освітніх програм Центру громадського здоров’я МОЗ України Михайло Рябінчук; директор ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» Іван Касьяненко, головний лікар КП «Херсонський центр громадського здоров’я» Юрій Ромаскевич.
Регіональні центри громадського здоров’я були створені у рамках виконання Україною ключових зобов’язань Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, Розпорядження КМУ від 30.11.2016 №1002-р «Про схвалення Концепції розвитку громадського здоров’я».
Під час засідання представники презентували та обговорили розбудову системи громадського здоров’я в Кіровоградській області: етапи створення та першочергові завдання, а також досягнення і виклики під час розбудови регіонального центру громадського здоров’я в Херсонській області.
Унікальністю Кіровоградського центру громадського здоров’я є те, що на сьогодні, це перше і єдине в Україні підприємство в розбудові системи громадського здоров’я, яке створене на базі державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України».

За матеріалами Кіровоградської ОДА 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here