АНГЕЛІНА ТИЩЕНКО: «Я так мрію, щоб вона сказала МАМА»

0
899
views

 – 8 років, проживає в Кропивницькому. З народження лікарі поставили діагноз «мікроцефалія» – аномалія головного мозку.

– Під час першого УЗД-обстеження мені не підтвердили патологію. На 21 тижні вагітності, коли я уже була із животиком, де серце б’ється, мені сказали про  патологія плоду… У мене – шок. Я почала здавати аналізи на вірусні інфекції, обстежуватися у різних містах і медичних закладах. У крові була перевищена краснуха. До кінця вагітності я була у лікарні, – пригадує мама дівчинки Ірина.

Після народження у Ангеліни дуже рано закрилося тім’ячко на голові. Ліва півкуля мозку у неї не розвинулася, була спастика, поганий зір.

– Ми дізнавалися за операцію в Ізраїлі, що в голову можна було вставити імплантат для розвитку мозку. Але лікарі не давали жодних  гарантій… Дуже часто були приступи, судоми. Останній раз, коли ми лежали в обласній лікарні, у мене вже була паніка. Я просила: «Ви збираєтеся щось робити? У мене дитина помирає від цих судом?»… У добу було до двадцяти приступів, вранці і вечері – це стабільно. За вісім років єдиний раз порадили здати на інфекцію. Ми поїхали  у Харків в інститут неврології і психіатрії,  де виявили вірус герпеса 1, 2, 7 типів. Звідки у неї він взявся – невідомо. Цей вірус у неї з’їдав мозок. Дякувати Богу ми знаємо, що це за вірус і ми лікуємо його по цей день, – каже мама дівчинки.

Зараз  приступи в минулому. Тому є можливість реабілітувати Ангелінку і піднімати далі.

–  Вона вміє повзати. У неї є відчуття радості. Вона може впізнавати людей. У неї зараз немає приступів і втрати свідомості. І ми активно можемо її реабілітувати – логопед, зарядки, ЛФК. Ми дуже багато часу втратили… Перші кроки вона зробила у 4 роки. Якщо її поставити у невідому місцевість – вона не піде. На прогулянку ми виходимо лише в інвалідному візку. Я надіюся на те, що вона забалакає… Я так хочу від неї почути «мама»…, – з тремтінням в голосі каже Ірина.

Для першої реабілітації у міжнародній клініці ім. Козявкіна необхідно 12 900 грн. У сім’ї цієї суми немає… Ірина весь час присвячує Ангеліні та старшій на чотири роки донці. Чоловік не витримав і покинув родину ще після народження дівчинки. Ніщо не робить такого великого дива, як материнська любов, яка здатна зігріти. Ніщо не створює велике диво, як людське милосердя і добро.

РЕКВІЗИТИ БО МБФ «Дивожиття»:
ПАТ КБ «ПриватБанк»
Рахунок: 26003052916748 
МФО: 323583
Код за ЄДРПОУ: 42467845
Призначення платежу: «Благодійна допомога для Ангеліни Тищенко»

ЄДИНА Картка ПриватБанку: 5169 3305 1646 6080

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here