СПОРТ ПРОТИ БУЛІНГУ (Відео)

0
1686
views

Відомий у Кропивницькому засновник спортивного клубу «Борець» і тренер джиу-джитсу Євген Скирда звернувся до підлітків з закликом займатися спортом, зокрема бойовими мистецтвами, і припинити знущання над однолітками.

Відеозвернення було записане за ініціативи керівника обласного управління юстиції Вадима Гуцула у рамках інформаційної кампанії #СтопБулінг.

«Євген Скирда – успішний тренер джиу-джитсу, який виховав далеко не одного чемпіона світу. Він достеменно знає на власному досвіді, яке значення має сила. І його позиція як лідера думки має справити позитивне враження на свідомість підлітків, які зопалу мають звичку проявляти агресію до оточуючих», – розповів Вадим Гуцул.

Сам Євген Скирда погодився на пропозицію взяти участь у записі без зайвих вагань. Як розповів джитсер, наразі в соціальних мережах і новинах досить часто можна зустріти інформацію про випадки булінгу.

«Найгірше те, що дуже часто підлітки з’ясовують стосунки не сам-на-сам, а нападають юрбою на слабшого. Така модель поведінки свідчить лише про духовну слабкість агресорів. Та й взагалі фізичну силу не раджу застосовувати, хіба що йдеться про ситуації, коли потрібно захиститися або ж заступитися за когось», – відзначив Євген Скирда.

Також спортсмен звернувся до підлітків, які страждають від цькувань: «Не мовчіть про свої проблеми в спілкуванні з однолітками в школі чи на вулиці. Навчіться довіряти дорослим і ділитися з ними своїми переживаннями. І ще одна моя порада: займіться собою, почніть тренуватися. Розвинувши свої фізичні навики й вдосконаливши характер, ви помітите, як проблема вирішиться сама по собі».

Нагадаємо: під час Кропивницького національного мистецького фестивалю свою думку щодо булінгу висловили такі відомі співаки, як Віктор Бронюк і Арсен Мірзоян. Артисти також закликали підлітків не замовчувати про свої проблеми, а відкрито говорити про них батькам і вчителям.

Прес-служба ГТУЮ у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here