СТАРШОКЛАСНИКИ НОВОУКРАЇНЩИНИ НА ОДИН ДЕНЬ СТАЛИ СТУДЕНТАМИ МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ

0
1163
views

Вдало обрана професія дає можливість реалізувати себе, бути потрібним та задоволеним своїм життям. Щоб молоді люди мали можливість впевнитися у своєму виборі майбутньої професії та у виборі навчального закладу, учні шкіл Новоукраїнського району взяли участь у профорієнтаційному проекті «Стань студентом на один день».

Медичний коледж ім. Є. Й. Мухіна завжди радо зустрічає своїх гостей, а особливо тих, хто хоче на один день стати «студентами-медиками». Цього разу судентами на один день стали учні Глодоської та Комишуватської загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів Новоукраїнського району. Зустріла своїх майбутніх студентів Світлана Присяжнюк, заступник директора з виховної роботи. Вона розповіла їм про навчальний заклад, показала навчальні кабінети, де готують фахівців на рівні сучасних вимог, актову та спортивну зали, бібліотеку. Учні з перших хвилин відчули себе майбутніми медиками. Протягом дня вони відвідали практичні, лабораторні заняття, майстер-класи.

Так, відвідавши заняття з педіатрії, вони вчилися вимірювати зріст, купати та зважувати «малюків». На занятті з хірургії дізналися про унікальний апарат Ілізарова, який застосовують при переломах різної складності. Вчилися правильно вимірювати тиск, робити ін’єкції. На практичному занятті з фармакології визначали призначення препаратів та їх особливості.

Чому очі не відчувають холоду? Чому кров червоного кольору? На ці та інші питання учасники заходу дізналися, відвідавши заняття з дисципліни «Анатомія людини», яке проходило в кабінеті анатомії та фізіології з патологією.

Кабінет медичної та соціальної реабілітації також зацікавив майбутніх студентів. Багато цікавої інформації вони дізналися про світлолікування (за допомогою ламп Мініна, «Соллюкс», лампи блакитного світла, лампи інфрачервоного випромінювання). Учні самостійно спробували дарсонвалізацію – метод лікування високочастотним імпульсним струмом високої напруги і малої сили.

Крім того, учні дізналися про умови вступу, гурткову роботу, дозвілля студентів та скуштували смачний обід в їдальні.

Усі учасники проекту були вдячні за таку теплу зустріч та унікальну можливість стати студентами медичного коледжу на один день. Про це свідчать їхні відгуки: «Дуже вдячні Вам за теплу та приємну зустріч. Ми на деяку мить відчули себе студентами та майбутніми медиками», «Нам сподобалися всі заняття, на яких ми були «студентами». Чекайте на нас!», «Дуже вдячні за теплий прийом. Нам все сподобалося, було цікаво. «Дуже привітні викладачі, навчання студентів на найвищому рівні. Практичні заняття проходять дуже цікаво», «Ми дуже вдячні фахівцям Кіровоградського обласного центру зайнятості за такий цікавий проект. Сподіваємося на подальшу співпрацю».

Такі відгуки свідчать про актуальність проекту та надихають організаторів на подальшу роботу.

Алла Калич, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here