ПОНАД 200 СТАРШОКЛАСНИКІВ КІРОВОГРАДЩИНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У «ПРОФFEST-2019»

0
877
views

Тенденції останніх років засвідчують, що найбільш популярними у випускників шкіл залишаються юридичні, економічні та менеджерські спеціальності, незважаючи на подальші проблеми із працевлаштуванням.

Натомість, знайти роботу за робітничою професією значно легше. Найбільш затребуваними є такі професії: електрогазозварювальник, оператор котелень, водій, адміністратор, кухар, кравець,  касир торговельного залу та ін.  Тому популяризація робітничих професій сьогодні на часі.

З  метою підвищення значущості робітничих професій, популяризації системи професійно-технічної освіти, днями на Світловодщині пройшов зональний етап обласного молодіжного фестивалю «ПрофFEST-2019». Учасниками заходу стали представники ПТУ №5 м. Світловодськ, Олександрійського аграрного ліцею, ДНЗ «Олександрійський професійний ліцей».

Учні  старших класів отримали інформацію щодо можливостей здобуття тієї чи іншої робітничої професії, правил прийому до навчального закладу, перспектив подальшого працевлаштування, умов проживання в гуртожитку тощо.

Виступи викладачів супроводжувалися переглядом слайдів та відеоматеріалів. Кожен навчальний заклад підготував виставки із зразками виробничої діяльності  та технічної творчості учнів. А представники  ПТУ №5 м. Світловодська запропонували майстер-клас з виготовлення виробів з дріжджового тіста та частували учасників заходу смачними пиріжками та булочками.

Також до проведення заходу долучилися й фахівці Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, організувавши роботу консультаційного пункту. Під час його роботи присутні мали можливість ознайомитися з описами професій, що користуються попитом на ринку праці, отримати інформацію щодо проходження профорієнтаційного тестування на веб-платформі «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа».

Всі бажаючі отримали індивідуальні консультації від представників навчальних закладів та фахівців служби зайнятості, скористатися буклетами та інформаційними листівками.  

О.Пипич, начальник відділу активної підтримки безробітних  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here