КІРОВОГРАДЩИНА ПРИЄДНАЛАСЬ ДО АКЦІЇ “ПЕРША ХВИЛИНА МИРУ”

0
881
views

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні українці згадують про перемогу у Другій світовій війні, висловлюють повагу всім борцям проти нацизму, увічнюють пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

В обласному центрі на театральній площі, відбулась акція “Перша хвилина миру”, присвячена відзначенню Дня пам’яті та примирення. В акції взяли участь артисти Кіровоградського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М.Кропивницького та обласної філармонії симфонічний оркестр Кіровоградського музичного коледжу, військові та волонтери, десятки жителів обласного центру, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, міський голова м. Кропивницького Андрій Райкович, єпископ Кропивницький і Голованівський Української Православної Церкви Київського Патріархату Преосвященнійший Марк.

Вже традиційно, цього дня, на театральній площі запалили символічний вогонь – вогонь миру, вогонь надії, вогонь сподівань, як символ прагнення українського народу до миру та злагоди. Цей вогонь волонтер Оксана Червона передала сержанту 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго, учаснику бойових дій Василю Петринку.

У Кропивницькому відзначили День перемоги над нацизмом (фоторепортаж)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here