СамТуР ПО ІТАЛІЇ: НЕАПОЛЬ, РИМ, РІМІНІ, САН МАРІНО

0
1883
views

Корисні поради з подорожей

Ця подорож Італією стала для нас відмінною від інших по Європі, адже спробували зламати стереотипи польотів в один аеропорт і повернення додому з нього ж.

Ну, подорож, так подорож, – вирішили ми і склали такий маршрут:

Київ-Неаполь;

Неаполь-Везувій; Неаполь-Помпеї; Неаполь-Соренто-Амальфі-Солерно-Неаполь;

Неаполь-Рим;

Рим-Ріміні; Ріміні-Анкона; Ріміні-Річоне; Ріміні-Сан Маріно;

Ріміні-Київ.

Два тижні серед двох морів – океан вражень!

НЕАПОЛЬ – НЕ ІТАЛІЯ?

Везувій з літака Київ-Неаполь

Переліт з Києва до Неаполя ми обрати вранішній, так як гіпотетично мали змогу ще до заселення в готель відвідати те «диво», яке знищило одну з найдавніших і найяскравіших цивілізацій світу – вулкан Везувій.

Спочатку трохи про перші враження від Неаполю, бо хочеться де в чому застерегти…

Аеропорт Неаполя та територія поруч виглядають охайно, по-європейські чисто.

Ще дома ми проклали маршрут до готелю і теплим неапольским вересневим ранком рушили пішки в бік центрального залізничного вокзалу Napoli Central, який в нашій першій частині подорожі відграє дуже важливу роль. Шлях в процесі прогулянки корегувався, бо з пішохідними зонами Google Maps не завжди ладнає

Йти вулицями Неаполя, які віддаляли нас від аеропорту, було неприємно, потім ще неприємніше, адже здавалося, що у місті тривалий час страйкують комунальні служби: сміття в смітниках, поруч з баками, поза баками, воно скрізь 

Неаполь вкрай неохайне місто, тому підготуйте морально себе до цього…

Проблеми міста напряму пов’язані з напливом емігрантів через портові “ворота”. Дехто зміг отримати легалізуватись та влаштувати побут, дехто спить просто неба у коробках та лахмітті у самісінькому центрі міста. Всю цю гнітючу картинку посилюють військові патрулі, озброєні неначе під час спецоперацій у гарячих точках та надзвичайна кількість поліцейських піших патрулів. Але моральний дискомфорт і почуття небезпеки не залишають… фото з етичних міркувань розмістимо в кінці посту. 

БЕЗЛІЧ ПРИЧИН ВІДВІДАТИ РІМІНІ В ІТАЛІЇ НА АДРІАТИЧНОМУ МОРІ

Менше з тим, рухаємось до мети!

Наш готель був заброньований заздалегідь в районі центрального залізничного вокзалу, по факту знаходився в гарному старовинному мармуровому будинку з денним швейцаром. Вночі ворота будинку зачинялись, а мешканці будинку та туристи мали ключі, надані адміністрацією готелю. Ми попередньо домовились з адміністрацією готелю про дозвіл залишити речі до часу поселення (14.00) на ресепшені, та вже о 9.20 направились в бік зупинки автобусів до вулкану Везувій.

Авт.: Чому детально описуємо кожен крок? Тому що орієнтувалися по схожим заміткам туристів, але вони частенько були неповними або невірними.

Наша зупинка знаходилась через дорогу від станції регіональних потягів Napoli Central, а саме – поруч з готелем Terminus, що виходить на головну площу Неаполя – Piazza Garibaldi. Сама площа являє собою гарну архітектурну споруду, а внизу знаходиться торгівельний центр та перетин залізничних станцій і метрополітену.

 

З НЕАПОЛЮ НА ВЕЗУВІЙ

З Неаполю до Везувію є прямі туристичні маршрути, але слід пам’ятати, що вони мають сезонні обмеження. Так, наприклад, офіційний туристичний перевізник – автобус Tramvia Napoli, попереджає, що здійснює перевезення до Помпеї, Везувію та Ерколано лише з 03/06 по 30/09 (станом на 2019 рік).

Якщо цей період співпадає з датами вашої подорожі, шукайте зупинки автобусів, позначені в таблиці маршрутного довідника, поруч з ними на автобусних зупинках продаються квитки на сам автобус і орієнтуйтесь на розклад.   

Маршрути можливо поєднати в один: ПомпеїВезувій, він буде коштувати трохи дорожче сольного туру – 25 євро дорослий/20 дитячий. Ми розділили ці поїздки, відвели на кожну по окремому дню, бо і Везувій і Помпеї того варті! 

А тепер в деталях про вартість квитків:

Придбали квиток? Тепер слід дочекатися саме вашого туристичного , адже в інший не пустять, водії бачать різницю по власних квитках. Туристи ж штурмують на зупинках усі автобуси 

Чи везе автобус в один бік? Ні, автобус довезе до плато, на якому буде стоянка транспорту і де вас буде очікувати через обумовлений час саме ваш автобус. Ним ви повернетесь в Неаполь.

Чи всі це витраті в подорожі до Везувію? Ні, ще потрібно оплатити вхідний квиток на саму гору, щоб пройтися тропою (приблизно 1 км) до жерла вулкану. Туристичний гід, який супроводжує автобус, реалізує квиток за 10 євро та направить у потрібний бік.

Чи є складності в самому підйомі? Так! Майте зручне спортивне взуття, так як схили гори достатньо круті, а під ногами розстелений вулканічний пил та порода. Взуття важко відтерти від того пилу)

Вулкан Везувій нас зустрів тихо, проте велично!

І ще одна порада для тих, хто скористається туристичним автобусом, як ми: усі зупинки, на яких водії збирають туристів, знаходяться у видатних історичних місцях Неаполя. При повернені з Везувію в Неаполь ми проїхали усі ці зупинки і таким чином поєднали ще й оглядову екскурсію по Неаполю. Це позбавило нас неприємних піших прогулянок по брудним вуличкам міста і додало позитиву).

Неаполь/Napoli

 

Як здивував нас Неаполь брудом( 

 

Далі буде ще цікавіше!

ПОДОРОЖ В ПОМПЕЇ

 

СОРРЕНТО І АМАЛЬФІ – ПЕРЛИНИ АМАЛЬФІТАНСЬКОГО УЗБЕРЕЖЖЯ

 

З повагою, Таня і Віталій. 

Маєте запитання чи прохання про допомогу, пишіть в особисті: ntv.tetiana@gmail.com

Фото: Таня Дорощук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here