ДЕПУТАТУ СВІТЛОВОДСЬКОЇ МІСЬКРАДИ ВРУЧЕНО ПІДОЗРУ В ОТРИМАННІ ХАБАРА

0
897
views
Прокуратура Кіровоградської області повідомляє, що в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом вимагання від підприємця із м. Світловодськ 35 тис грн неправомірної вигоди прокуратурою Кіровоградської області встановлено наявність достатніх доказів для вручення підозри депутату Світловодської міської ради.

Зокрема, чиновнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тобто у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої службового становища.

Слідством встановлено, що депутат, перебуваючи на посаді директора комунального підприємства, вимагав від приватного підприємця 35 тис грн як оплату за неіснуючий борг та відновлення надання до нежитлового приміщення комунальних послуг. Факт одержання депутатом грошових коштів було викрито правоохоронцями 15 жовтня 2019 року.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Коментар речника СБУ: 

Оперативники спецслужби встановили, що депутат, який очолює одне із комунальних підприємств міста вимагав гроші від підприємниці, яка займається торгівлею промисловими товарами. За тридцять п’ять тисяч гривень фігурант справи пропонував власниці бізнесу відновити у її магазині світло- і водопостачання, яке попередньо він безпідставно розпорядився від’єднати. Також за вказану суму депутат міськради обіцяв підприємниці в подальшому не створювати штучних перешкод у її комерційній діяльності.

Правоохоронці затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у службовому приміщенні, очолюваного ним комунального підприємства після отримання всієї суми неправомірної вигоди.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here