В ОБЛАСТІ СТВОРЮЄТЬСЯ ЩЕ ОДНА ОТГ

0
932
views

За ініціативою Канізької сільської ради Новомиргородського району розпочато процес об’єднання трьох сільських рад. 

До потенційної Канізької сільської  об`єднананої територіальної громади  з  центром  в  селі Каніж  планують увійти дві сільські громади Новомиргородського та одна громада з Кропивницького районів: село Каніж, Канізької сільської ради; села Шпакове, Бровкове та  Пенькине, Шпаківської сільської ради; села  Аврамівка та Могутнє,  Могутненської сільської ради Кропивницького району.

За словами Леоніда Татарова, голови Канізької сільської ради питання створення ОТГ було на порядку денному з початку року, але через ймовірність проведення дочасних місцевих виборів об’єднавчі процеси було призупинено. Наразі, всі три сільські ради  передали до Кіровоградської ОДА пакет документів  на отримання позитивного висновку про відповідність Конституції та законам України проектів рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

«Канізька ОТГ створюється поза Перспективним планом і об’єднує громади з різних районів –  цей процес відповідає нормам чинного законодавства. Тож у потенційної ОТГ є надія на отримання позитивного висновку. Водночас, у оптимістичному варіанті самостійно діючою громадою потенційна ОТГ  може стати тільки з 2021 року, адже призначення перших виборів на 2019 рік ми вже не очікуємо», –  коментує Вікторія Нижник, консультант з правових питань Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України.

Нагадаємо, після проведення виборів  призначених на 22 грудня та 29 грудня 2019 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених перших виборів в ОТГ становитиме 988.

Станом на 1 січня 2020 року в Кіровоградській області буде повноцінно працювати 27 ОТГ, до складу яких входить 81 сільська рада, із загальною чисельністю населення майже 162,5 тисяч населення. 

Валентина Остапчук

Кіровоградське РВ АМУ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here