ГОЛОВНЕ — НЕ ОПУСКАТИ РУК. ДВІ ІСТОРІЇ МИРНОГО ЖИТТЯ ВЧОРАШНІХ ВОЇНІВ

0
2243
views

Історія Василя Васильовича розпочалася в 2015 році, коли він з патріотичних міркувань вирішив взяти участь в антитерористичній операції на сході України. Майже півтора року боронив він рідну землю у складі 43-ї окремої артилерійської бригади. Та прийшов час демобілізуватися і повертатися до мирного життя. Та й здоров’я  почало підводити.

Уже наприкінці жовтня 2016 року Василь Васильович повернувся в рідне село Шарівку Олександрійського району. Спочатку було важко адаптуватися, не знав за що братися, з чого починати, та й ночами не давали спати картини війни, які приходили до нього у жахливих снах. Роботи в рідному селі не було, до міста добиратися щодня також не було можливості. Тому й вирішив учорашній воїн повернутися на контрактну службу і далі стояти на варті нашого спокою. Але й тут спіткала невдача – медична комісія не допустила до подальшого проходження військової служби за станом здоров’я. Постало питання  пошуку роботи в селі, але самостійно її знайти не вдалося.

– Та згодом удача все ж таки повернулася до Василя Васильовича, – каже провідний фахівець з питань   зайнятості відділу організації працевлаштування населення Олександрійського МРЦЗ О.Самусенко. –  ПАТ “Шарівське”, яке знаходиться на території його рідного села, подало до центру зайнятості вакансію водія, яку і було запропоновано Василю Васильовичу. У нього було водійське посвідчення, але водієм працював давно і мав невеликий досвід роботи в цій сфері, тому дуже переживав, чи підійде він роботодавцю. Але хвилювання було марним. На співбесіді керівник підприємства побачив у Василеві Васильовичу  відповідальну та надійну людину і тому без вагань прийняв його на роботу.

Зараз Василь Васильович працює водієм, майже повністю адаптувавшись до мирного життя, і лиш іноді підірване здоров’я нагадує про пережите на війні.

Повірити у себе часто допомагає приклад інших – тих, які теж колись не мали роботи, але повірили у власні сили. Тож сьогодні демобілізований учасник АТО Руслан працює водієм автотранспортних засобів у ФОП Виставний Р.М.

А сталося це так.

Після демобілізації намагався самостійно вирішити питання власної зайнятості, але підходящої роботи знайти так і не вдалося. З цією метою він звернувся до Компаніївського районного центру зайнятості. Перебуваючи на обліку як безробітний, чоловік бажав якнайшвидше працевлаштуватися – відвідував відповідні інформаційні  семінари, тренінги, ярмарки вакансій, інші заходи.

Заручившись допомогою фахівців районного центру зайнятості, розробив план пошуку роботи, у якому виклав стратегію подальших дій.

– Ми запропонували Руслану  роботу у ФОП Виставний Р.М., – каже провідний фахівець з питань зайнятості Компаніївського районного центру зайнятості Алла Ярошук.

Руслан пройшов профвідбір на замовлення роботодавця, під час якого виявив такі професійні якості, як точність і координація рухів та уважність на високому рівні. Після співбесіди з роботодавцем чоловік успішно пройшов стажування у роботодавця на робочому місці та отримав направлення на працевлаштування.

Олександр РИБАК,

Валерій СТРАТІЄНКО.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here