СЕРГІЙ КУЗЬМЕНКО: ПРОШУ ПОЛІТИКІВ І ГРОМАДСЬКИХ ДІЯЧІВ ПЕРШОЧЕРГОВО ДБАТИ ПРО РОЗБУДОВУ ДЕРЖАВИ, А ВЖЕ ПОТІМ ПРАЦЮВАТИ НА РЕЙТИНГИ

0
754
views
Щопонеділкову апаратну нараду голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко розпочав із згадки про трагічну подію сторічної давнини – бій під Крутами, який відбувся саме 29 січня 1918 року.

– Сьогодні ми маємо чергову нагоду згадати історію України, її непрості сторінки. Нині більшість українців також об’єднані метою захисту і розбудови своєї держави, – підкреслив Сергій Кузьменко.
Принагідно очільник облдержадміністрації звернувся до мітингувальників, які під супроводом політиків біля адміністрації намагалися опротестувати рішення Петрокорбівської сільської ради стосовно добровільного об’єднання із селищем Нова Прага у об’єднану територіальну громаду.
– Сьогодні ми з вами вшанували хлопців, які сто років тому поклали голови, захищаючи Україну. У той же час біля обласної адміністрації певні політичні партії проводять мітинг, спрямований на те, щоб зупинити добровільний процес об’єднання територіальних громад. Прошу політиків і громадських діячів першочергово ставити собі завдання розбудови держави, а вже потім відпрацьовувати різні політичні заходи, необхідні їм для дивідендів на наступних виборах, – зауважив голова облдержадміністрації. – Вкотре наголошую, що можливості створити сильну Україну, не створюючи сильних територіальних громад, у нас немає. А право добровільності надає унікальну можливість у дискусії знайти порозуміння і ухвалити відповідні рішення.
Голова облдержадміністрації нагадав, що на Кіровоградщині вже створено 13 об’єднаних територіальних громад, у яких проведено перші місцеві вибори. У деяких інших громадах очікують на вибори або розпочато об’єднавчі процеси, а є громади, які тільки заявили про своє бажання створювати ОТГ, тому реформа триває. За словами Сергія Кузьменка, уже зроблено певні висновки і щодо недоліків, виявлених під час проведення децентралізаційних процесів. Їх буде враховано, внесено корективи, виправлено помилки.
– Об’єднання у спроможну громаду – це можливість отримувати податки і бюджетні кошти, самостійно обирати собі владу і таким чином визначати своє майбутнє, – наголосив керівник облдержадміністрації. – Безумовно, завжди буде певна кількість людей, які виступатимуть проти. І це природно. Це демократія. Переконаний, що в дискусії буде знайдено відповіді на всі запитання. Тому, шановні політики, дбайте про те, щоб Україна була сильною, і саме цим здобувайте собі політичні рейтинги.

Джерело: http://www.kradmin.gov.uaОТГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here