«МАГІЯ» ДЕВ’ЯТОК» В ІСТОРІЇ ЦЕНТРАЛЬНОЇ УКРАЇНИ»

0
1198
views

Кіровоградська обласна рада, Державний архів Кіровоградської області, Кіровоградська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, за сприяння департаменту культури, туризму та культурної спадщини обласної державної адміністрації проводять 20 листопада 2019 року V науково-краєзнавчу конференцію «Магія» дев’яток» в історії Центральної України», присвячену 80-річчю утворення Кіровоградської обласної ради.

Місце проведення: конференц-зал корпусу № 1 Державного архіву Кіровоградської області, м. Кропивницький, вул. Академіка Корольова, 3.

Початок о 09.30 год.

У конференції, що є ще одним кроком на шляху до пізнання історії рідного краю, візьмуть участь: науковці-історики, краєзнавці, педагоги.

Учасниками конференції будуть обговорюватися питання: територія нинішньої Кіровоградської області у ХVІІІ ст. – 1900-ті роки; Українська революція 1917-1921 рр. (повстанці, збройні формування УНР та Директорії, більшовицька та білогвардійська інтервенція); край у перші десятиліття більшовицької окупації України; Друга світова війна (1939-1945 рр.); поствоєнна хроніка (1949 р., 1959 р., 1969 р., 1979 р., 1989 р.); Центральноукраїнський регіон в наш час; видатні постаті, які вплинули на становлення нашого краю (у т.ч. народжені в «дев’ятих» роках); історіографія, бібліографія і джерелознавство про Центральний регіон України.

Доробки учасників конференції будуть оприлюднені у черговому випуску видання, що продовжується, «Між Бугом та Дніпром. Науково-краєзнавчий вісник Центральної України».

Напрацювання науковців-істориків, краєзнавців допоможуть нинішньому і прийдешнім поколінням дізнатися про нові, цікаві факти з минулого Кіровоградщини, що допоможе їм краще розуміти історію рідного краю.

В рамках проведення конференції відбудеться презентація виставки архівних документів «Символіка Кіровоградської області».

 Тетяна Гончарова 37-31-65

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here