ЯК ШКОЛЯРІ У КРОПИВНИЦЬКОМУ СВОЇ ПРАВА ЗАХИЩАТИ НАВЧАЛИСЯ

0
1471
views

Як отримати юридичну пораду та допомогу? Як знайти найближчий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги? Як користуватися інформаційною базою правових консультацій WikiLegalAid? На ці запитання отримали відповіді школярі під час уроку з юристами системи безоплатної правової допомоги.

«В Україні щороку проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини. Цей документ визнається універсальним і ефективним механізмом та інструментом захисту прав людини. Одним з аспектів захисту  прав є знання своїх прав, вміння ними користуватися, не порушуючи права іншої людини. Сьогодні абсолютно всі центри з надання правової допомоги забезпечують доступ до професійної правничої допомоги», – наголосила Олена Шишкарьова, заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області.

Під час заходу фахівчині системи безоплатної правової допомоги на прикладі сюжету з фільму та мультфільму пояснили учням як незнання своїх прав та невикористання можливості доступу до правової допомоги може призвести до отримання покарання. Також навели приклади з життя підлітків-правозахисників, які не побоялися заявити всьому світу про проблеми, з якими вони стикалися і займалися їх вирішенням.

Анастасія Шепеленко, адвокатка, яка співпрацює з центрами безоплатної вторинної правової допомоги надала правові поради школярам та роз’яснила наслідки вчинення правопорушень.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here