«ОЛЕКСАНДРІЯ» КВІТОЧКУ ЗІРВАЛА

0
2127
views

Матч-відповідь у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи проти «Астри» з Румунії олександрійці почали жваво. Такої кількості моментів «городяни» не створили за всі матчі поточного чемпіонату. Націленість на ворота відповідала статусу матчу, адже 3 серпня на стадіоні «Ніка» творилася історія.

Гол був потрібен, як ковток води, адже «Астра» прохідна команда і її потрібно було перемогти.

Націленість на ворота Артема Сітала за підтримки партнерів Цурікова, Старенького, Грицука повинна була принести свою користь. Дотисли вже наприкінці першого тайму. Центральні оборонці не витримали шаленого тиску «Олександрії» і після чергового дальнього паса збили у штрафній Старенького. Австрійський арбітр Драхта, який не дуже симпатизував нашим землякам, вказав на одинадцятиметрову позначку. Лідер олександрійців Андрій Запорожан не схибив. Дуже важливий і дуже справедливий гол.

Після перерви «Олександрія» продовжувала при найменшій нагоді йти в атаку і створювати гольові моменти біля воріт «Астри». Відчувши можливість перемоги, підопічні Шарана намагалися закріпити результат. Наших земляків підводила реалізація, в майже стовідсоткових моментах м’яч просто не хотів залітати у ворота. Ближче до середини другої половини зустрічі хороші нагоди зрівняти рахунок почали виникати у гостей. Два гострих моменти суперник таки створив. На 73-й та 75-й хвилинах були прицільні дальні удари, з якими впоратись було не так-то й просто. Але Юрій Паньків зіграв бездоганно, не позбавивши “Олександрію” історичної перемоги. Голкіпера «Олександрії» журналісти та фахівці заслужено назвали одним з героїв поєдинку. Фінальний свисток застав «городян» в атаці. Остаточну крапку в матчі міг ставити Андрій Цуріков, який на першій доданій хвилині ввірвався на швидкості у штрафний майданчик гостей, але пробив поруч зі стійкою.

Після матчу доволі виснажений наставник олександрійців Володимир Шаран не стримував емоцій:

– Якою була ця перемога? Історичною! Її чекала вся Олександрія. Особливо наш президент, Сергій Кузьменко. Керівництво все робило для того, щоб ми здобули цю перемогу.

Чи задоволений я грою? Повністю тренер ніколи не може бути задоволений. Хлопці дотримувалися плану, який був на гру. Тільки давали слабину – відразу було небезпечно. Адже “Астра” – команда технічна, швидка. Треба було забивати другий м’яч – було б спокійніше.

Наша перемога – для наших уболівальників. Для нашого невеликого містечка це дуже-дуже важлива перемога.

Наступного дня, коли вся Олександрія продовжувала святкувати перемогу улюбленої команди, відбулось жеребкування чергового етапу Ліги Європи. Жереб визначив нам у суперники білоруський БАТЕ. Хоча лідер білоруського футболу перебуває зараз не в найкращій формі, українці повинні розуміти, що борисовці є постійними учасниками єврокубків і мають у своєму активі перемоги над “Ромою”, “Баварією” та “Евертоном”. Тож «городянам» треба збиратись на виїзд. Перші матчі відбудуться 17 серпня, а у відповідь заплановані на 24 серпня.

Роман ІЛЮШИН

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here