НА ФОРТЕЧНИХ ВОЛАХ ЛУНАЛИ ПОСТРІЛИ ТА ВИБУХАЛИ ГРАНАТИ (+фото)

0
2509
views

Глядачі, які відвідали у неділю Кубок з військово-спортивного хортингу, що проводився у Кропивницькому, не помилились з вибором місця відпочинку.

Військово-спортивний хортинг є національним військовим професійно-прикладним видом спорту, одним із найбільш перспективних напрямів виховної патріотичної роботи з молоддю на базі козацьких двобоїв та методики тренінгу. До козацького стилю були додані елементи карате, тхеквандо ті інших бойових мистецтв.

Організатори крім самих змагань влаштували цікаву програму з показовими виступами та іншими розвагами. На Фортечних валах був підготовлений цікавий відпочинок для усієї сім’ї, багато цікавих розваг для малечі, стрибки на батуті досхочу, виставка історичної ті сучасної зброї. Поряд розташувались стрільбище з лука, де реконструктори, перевдягнені у вбрання XV-го століття, давали майстер-клас у стрільбі з лука, та сучасний стрілецький тир з страйкбольними «калашами» та «беретами». Спекотна погода не заважала глядачам слідкувати за перебігом боїв, адже організатори добре подбали про глядачів, у асортименті були прохолодні напої, квас та морозиво.  А хто зголоднів, міг скуштувати справжньої солдатської каши з польової кухні.

Щодо головного змагання – «Бойова двійка», у боях  прийняли взяли участь 15 команд різного віку та статі, в основному представники Кропивницького та три команди з села Федірки (Світловодський район).

Розділ «Бойова двійка» – це стрілецькі бої на коротких дистанціях в обмеженому просторі. Для проведення змагань була споруджена спеціально бойова зона зі складними внутрішніми перегородками.

Команди-двійки з використанням страйкбольної зброї змагались на майданчику за перемогу віч-на-віч.

Найвлучнішими у результаті численних боїв виявилась команда «Иди сюда!», за що й отримала  грамоти за перше місце та цінні подарунки.

– Це наш національний вид бойового мистецтва, – розповідає  керівник Кіровоградського відокремленого підрозділу Федерації військово-спортивного хортингу України Олег Ковальчук. – На навчально-тренувальних вишколах з військово-спортивного хортингу учні проходять не тільки допризовну підготовку з фізичними випробуваннями. Головне, що впроваджує педагогічний і тренерський колектив федерації – це сприйняття учнями всіх без винятку військових знань через призму патріотизму та любові до української землі.

Цей турнір – дуже гарний початок, і в цілому я задоволений рівнем проведенням. Наступного разу Кубок Кропивницького пройде більш масово та святково, спробуємо залучити більше як учасників, так і глядачів.

Руслан МУСІЄНКО

Фото Ігор ДЕМЧУК

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here