ЧЕРЕЗ ОБРАЗУ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ У НОВГОРОДЦІ НЕ МОЖУТЬ ЗАГОРНУТИ НЕБЕЗПЕЧНУ ДЛЯ ЖИТТЯ ЯМУ

0
504
views

25 грудня 2017 року активісти Новгородківської районної організації ВО «Свобода» викликали правоохоронців до місця утворення величезної ями на вулиці Вишневій у Новгородці, про яку повідомлялося раніше.

Голова районної організації ВО «Свобода» Павло Дейнеко написав заяву про вчинення правопорушення, та вимагав прибуття на місце слідчо-оперативної групи для того оглянути місце події, опитати свідків, і таким чином зафіксувати руйнування вулиці, яке було допущене завдяки бездіяльності місцевої влади. Відтак, під тиском націоналістів на місце події прибула слідчо-оперативна група, яка і вчинила вищевказані дії.

Під час відбору пояснень у мешканців будинків, що розташовані неподалік злощасної ями, стало відомо, що яма була викопана вже більш, як два місяці тому. На численні звернення жителів вулиці селищний голова реагував лише один раз, однак яму так і не загорнув. За цей час яма суттєво збільшилась у розмірах через обвалювання. Зокрема, працівниками поліції було встановлено, що вона завширшки має 4,6 метри, завдовжки – 6,3 метри. Так само вражаючою є і її глибина – 1,7 метри, тобто середній зріст дорослої людини.

Місцеві мешканці шоковані такою бездіяльністю комунальників і побоюються як наслідків обвалу ями, коли частина двору сусіднього домогосподарства піде під землю, так і того, що в неї хтось впаде, адже, за їх словами, в минулому був випадок, коли впавши в подібну яму загинула дитина.

Особливої небезпеки додає і той факт, що яма постійно обвалюється поряд зі стежкою, яка веде до містка, через який постійно ходять люди, а також тим, що ця ділянка вулиці не освітлюється.

Крім того, стала відомою і мотивація, яка спонукала селищного голову відмовити людям у загортанні ями. Зокрема, як повідомив правоохоронцям один з мешканців вулиці, після того, як протягом майже двох місяців комунальники ніяк не загортали цю яму, жителька прилеглого будинку у зв’язку з цим дозволила собі публічну критику роботи селищного голови. Ця інформація дійшла до посадовця, після чого він запропонував людям власноруч закидати яму лопатою, киваючи на їх принциповість.

Новгородківські свободівці шоковані такою бездіяльністю селищного голови і комунальників, і заявляють, що зроблять усе від них залежне, щоб допомогти новгородківцям у пошуку справедливості.

«Цей та багато інших подібних випадків і є об’єктивним показником роботи місцевої влади, зокрема й селищного голови. Мова ж навіть не про політичні розбіжності, а про якийсь спотворений світогляд чиновників, які, вочевидь, вважають себе окремою кастою, яку простим людям не можна критикувати. Саме про це і свідчить той факт, що вже близько двох місяців влада не може зробити роботу, яка робиться 20 хвилин, при тому, що від неї залежить безпека її виборців. А все тому, що людина висловила свою, цілком справедливу, думку щодо роботи посадовців. Я вважаю, що така влада не заслуговує називатися представниками громади і має або ефективно працювати або йти геть!» – прокоментував ситуацію голова Новгородківської районної організації ВО «Свобода» Павло Дейнеко.

Націоналісти повідомляють, що триматимуть на контролі справу щодо бездіяльності місцевої влади, а також звертатимуться у інші відповідні органи за даним фактом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here