ЯК СКЛАДАЮТЬ МІСЬКІ ТРАНСПОРТНІ МАРШРУТИ У КРОПИВНИЦЬКОМУ?

0
2863
views

Програма розвитку міського пасажирського транспорту м. Кропивницького на 2018-2019 роки розроблена відповідно до Концепції державної політики в галузі пасажирських перевезень автомобільним транспортом, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт», «Про міський електричний транспорт», інших нормативно-правових актів, що регламентують діяльність пасажирського електро- та автомобільного транспорту і сфери послуг, Положення про управління розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького.

Відповідно до Положення, управління є виконавчим органом Міської ради міста Кропивницького, до повноважень якого відносяться організація пасажирських перевезень міським електро- та автомобільним транспортом загального користування, підготовка та проведення конкурсів з перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування, і головним розпорядником бюджетних коштів на компенсацію перевізникам за пільгові перевезення окремих категорій громадян.

За статистичними даними станом на 01.12.2017 р., чисельність населення міста складає 240,0 тис. осіб, для задоволення потреб якого в пасажирських перевезеннях створена мережа міських маршрутів загальною протяжністю 835,6 км, яка сформована з 44 автобусних та 4 тролейбусних маршрутів. На вказаних маршрутах транспортні засоби працюють у звичайному режимі руху та режимі маршрутного таксі і здійснюють перевезення пільгових категорій пасажирів згідно з вимогами чинного законодавства.

Щоденний обсяг перевезень автомобільним транспортом загального користування у м. Кропивницькому складає 144 тис. пасажирів.

Для обслуговування маршрутної мережі використовуються в середньому 470 автобусів: 20 – великої місткості, 15 – середньої місткості та 435 мікроавтобусів. Для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями задіяно 42 одиниці транспортних засобів на 13 маршрутах загального користування.

З жовтня 2017 року відновлено обслуговування маршрутів автобусами великої місткості, а саме:

№ 103 «вул. Генерала Кульчицького – вул. Кільцева», № 104-а «площа Богдана Хмельницького – Критий ринок»,

№ 111-б «Стара Балашівка – Райцентр – Стара Балашівка»,

№ 116 «Никанорівка – сел. Молодіжне», № 118 «Велика Балка – Центральний ринок»,

№ 123 «ТЕЦ – Завадівка (вул. Мотокросна)», № 274 «площа Богдана Хмельницького – селище Нове».

Головним завданням на 2018 рік є також запровадження роботи маршрутів звичайного режиму руху автобусами середньої пасажиромісткості та забезпечення стабільного транспортного сполучення мікрорайонів міста.

Основними пріоритетними напрямками на 2018-2019 роки мають бути наступні заходи:

  • запровадження на маршрути транспортних засобів великої та середньої місткості;
  • обладнання пристроями GPS – навігації та підключення всіх автобусів до диспетчерської служби для забезпечення ефективного контролю за роботою громадського транспорту;
  • сприяння перевізникам та створення умов для оновлення міських автобусів, у тому числі їхньої заміни на автобуси більшої місткості;
  • активізація роботи з Управлінням патрульної поліції у м. Кропивницькому щодо заборони стоянок на зупинках громадського транспорту та у місцях обмеженої пропускної спроможності центральних вулиць міста, зокрема вулиць Великої Перспективної, Преображенської, Шевченка, Шульгиних, Декабристів, В’ячеслава Чорновола; придбання 10 одиниць автобусів на КП «Електротранс» Міської ради міста Кропивницького».

На кожного платного пасажира автобуси КП «Електротранс» перевозять  на міських автобусних маршрутах загального користування міста Кропивницького 4,4 пасажира пільгових категорій. Відповідний коефіцієнт співвідношення затвердив виконавчий комітет міської ради міста Кропивницького на 2018 рік.

Як повідомив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Олександр Вергун, за результатами обстеження пасажиропотоку, проведеного спеціалістами управління, автобуси комунального підприємства безкоштовно обслужили 62370 мешканців міста і 14170 платних пасажирів.

Такий коефіцієнт співвідношення пільгових до платних пасажирів буде покладений в основу розрахунків компенсаційних виплат КП «Електротранс» за перевезення окремих категорій громадян, які мають право на пільги.

– Збільшення коефіцієнту визначається низкою чинників, – відзначив Олександр Вергун, – зокрема загальним зменшенням кількості маршрутів загального користування у Кропивницькому та збільшенням частки  «пільговиків», які віддають перевагу комунальному транспорту перед приватними маршрутками.

Програма розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку у м. Кропивницькому на 2018 – 2019 роки 17660-1654-28-12-2017

Джерело: http://www.krrada.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here