НОВОУКРАЇНКА: ЧИ ВИКОНАНІ ОБІЦЯНКИ?

0
1437
views

Зазвичай, коли представник обласної влади в рамках робочого візиту відвідує той чи інший населений пункт в регіоні, в першу чергу йому показують здобутки, а вже потім кажуть про проблеми. Та інший підхід вирішив використати голова Новоукраїнської об’єднаної територіальної громади Олександр Корінний.

Ще у березні минулого року, коли очільник облдержадміністрації Сергій Кузьменко завітав до Новоукраїнки, він ознайомив його з двома об’єктами в мікрорайоні Цукровий завод. Будівлі, в яких мали через певний час запрацювати амбулаторія та дитячий садок, знаходилися в жахливому стані. Олександр Корінний пообіцяв вже через рік показати результати ремонтних робіт. Чи вдалося?

Двоповерхове приміщення дитсадка «Зернятко», яке не працює вже з десяток років, від розкрадання убезпечила лише охорона, найнята місцевою владою. Занедбана територія, мережі, що вийшли з ладу, – про те, що тут колись був дитячий садок, здогадатися по зовнішньому вигляду будівлі було неможливо. Зовсім поруч знаходиться великий за територією комплекс, який включає гаражі, інші будівлі та, крім того, старе одноповерхове приміщення, яке використовувалося як складське, а потім взагалі було занедбано.

У 2017 році розпочалася реконструкція цих двох об’єктів. Оскільки дитячий садок потребує, окрім внутрішніх і зовнішніх робіт, відновлення мереж, впорядкування подвір’я та закупівлі меблів та іншого начиння, то тут одразу попередили, що роботи виконуватимуться у декілька етапів. Наразі тут вже облаштовано зовнішній водопровід та теплові мережі, побудовано приміщення теплогенераторної, де розміщуватиметься твердопаливна система опалення, та фундамент під димову трубу. Також приміщення має нову покрівлю, вікна та утеплений фасад. За майже рік будівництва на проект витрачено загалом 5,2 мільйона з державного та 800 тисяч – з місцевого бюджетів. Представники виробничого підприємства «Трансгазбуд», яке виступає генеральним підрядчиком, підрахували: здача в експлуатацію оновленого садочка на 110 місць  можлива і наприкінці цього року, але за умови своєчасного фінансування. Для втілення проекту потрібно ще близько 12 мільйонів гривень, які мають виділити з Державного фонду регіонального розвитку.

Голова Кіровоградської ОДА Кузьменко С.А.
Новоукраїнська міська амбулаторія загальної практики–сімейної медицини № 2

Щодо амбулаторії, то тут приміщення в рази менше за площею, тому вже минулого тижня представники обласної та районної адміністрації особисто переконалися у тому, що місцева влада виконала свої обіцянки. Новоукраїнська міська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини № 2 розпочала прийом пацієнтів з початку 2018 року. За цей час сюди звернулися більше півтисячі місцевих жителів. При цьому тут можна отримати широкий спектр послуг, адже в амбулаторії є апарат ультразвукової терапії, стерилізатор, електрокардіограф, апарат УВЧ та ін.

Читати також: ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ НА КІРОВОГРАДЩИНІ

Місцеві мешканці давно потребували цієї амбулаторії, адже раніше їм доводилося щоразу звертатися до міської лікарні, яка знаходиться доволі далеко від мікрорайону Цукровий завод. У створенні та оснащенні міської амбулаторії фінансову сторону на себе взяв не лише бюджет громади (30 тисяч грн) та районний (665 тисяч грн), а й місцеві підприємці-аграрії, які інвестували в ремонт 145 тисяч гривень. «Приклад Новоукраїнки – це приклад гарного результату при злагодженій співпраці керівників району і ОТГ. Ці об’єкти роблять життя місцевих мешканців більш зручним  – отже, ми зробили правильний крок», – наголосив Сергій Кузьменко.

Ірина ТРЕБУНСЬКИХ

Фото Ігоря Демчука

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here