29 КВІТНЯ ВІДБУДУТЬСЯ ПЕРШІ МІСЦЕВІ ВИБОРИ У 40 ГРОМАДАХ, У ТОМУ ЧИСЛІ У ТРЬОХ – НА КІРОВОГРАДЩИНІ

0
566
views

У п’ятницю 16 лютого відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський. 

Розглянувши звернення 17 обласних державних адміністрацій щодо прийняття Комісією рішення про призначення перших місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, Комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів та призначила на неділю, 29 квітня 2018 року, вибори у 40 об’єднаних територіальних громадах (4 міських, 14 селищних, 22 сільських ОТГ).

До складу цих 40 ОТГ  увійшли 133 місцеві ради (міських – 4, селищних – 16, сільських – 113). Зокрема, у Кіровоградській області – у трьох об’єднаних територіальних громадах.

– Відповідно до Постанови Центральної виборчої комісії, у квітні вибори пройдуть у Дмитрівській ОТГ Знам’янського району, у Приютівській ОТГ Олександрійського району, а також у Новопразькій ОТГ, до якої увійшли громади двох районів, – коментує Олег Яременко, директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

За його словами, Центральна виборча Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів з 10 березня 2018 року. Загалом, за попередніми підрахунками у цих виборах по всій Україні зможуть взяти участь понад 263 тисячі осіб. Слід також наголосити, що протягом двох попередніх років, з 25 жовтня 2015 року до 24 грудня 2017 року в Україні було призначено 667 перших місцевих виборів в об’єднаних територіальних громадах. Відтак, після проведення виборів 29 квітня 2018 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених ЦВК перших виборів в ОТГ становитиме 707.

Якщо представникам ініціативних груп у громадах, містах та селах  Кіровоградської області потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від експертів і експерток Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка помічниці директора центру Катерині Сугар за номерами: (0522) 32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00). Консультації надають і навчання проводять радниця з питань децентралізації Валентина Шеремет, радник з регіонального розвитку Денис Абрамов, радниця з питань місцевих бюджетів Олена Савченко та радниця з питань комунікації Вікторії Талашкевич.

Кіровоградський відокремлений підрозділ Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування»

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here