БЕЗ ПРОВИНИ ВИННА?

0
451
views

Як відомо, дорожньо-транспортні пригоди не є для обласного центру якоюсь дивиною. Та й з’ясування стосунків між учасниками ДТП у більшості випадків відбувається, як кажуть, «без галасу й пилу». Але подія, яка відбулась ще в листопаді минулого року, раптом набула розголосу з причини дивної зміни винуватця цієї пригоди.

Отже,15 листопада 2017 року автомобіль Geely Emgrand7, керований працівницею міської ради Іриною Матвієнко (якщо хто забув чи не знав, це дружина загиблого на сході Андрія Матвієнка), рухався вулицею Михайлівською в бік вулиці Гагаріна. Попереду правою смугою повільно рухався Peugeot Boxer служби «103». Маючи перевагу в швидкості, автівка Ірини почала випереджати «швидку», як раптом водій якої вирішив перейти до лівого ряду і передньою правою частиною врізався в правий борт легковика, залишивши чіткий слід білого кольору. Водії обох транспортних засобів не постраждали, чого не можна було визнати стосовно їхніх автівок.

Поліція, що прибула на місце пригоди, зафіксувала всі обставини пригоди. Але розійтись «по-доброму» не вийшло – служба «103» подала позов на Матвієнко як на винну в тому, що сталося. Перші судові засідання складались на користь Ірини – адже всі схеми ДТП та сліди від пошкоджень визнавали винним саме водія «швидкої». Коли ж на боці позивача виступив відомий на Кіровоградщині колишній суддя, справа почала рухатись в діаметрально протилежному напрямку. Ще б пак – службу «103» обласного центру очолює його рідний брат.

На черговому засіданні адвокат Ірини Матвієнко заявив про клопотання щодо проведення комплексної інженерно-технічної експертизи обох автівок, хоча неозброєним оком було видно, що саме бус протаранив легковика. Інша сторона наполягала на зворотному – тобто, за їх логікою, легковик рухався боком на бус «швидкої»… Якщо ж умовно поміняти місцями автівки, то на бусі має залишитись темний слід від машини Ірини Матвієнко – але ж його немає.

Тривалі роздуми ведучої засідання судді Світлани Льон завершились на користь Ірини – своїм рішенням суддя дала згоду на проведення комплексної експертизи обох автівок для детального опису всієї дорожньо-транспортної пригоди. Як повідомили авторові компетентні джерела, підкупити експертів не зможе жодна зі сторін – занадто висока ціна експертної ліцензії, аби нею так ризикувати. Тож чекатимемо результатів експертизи, сподіваючись на наступне чесне рішення суду. Поки що Ірина Матвієнко отримала тактичну перемогу, але фінал цієї битви передбачити неможливо.

Максим ГУЦАЛЮК

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here