ВИБОРИ В ГРОМАДАХ: ПЕРЕМОГА БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА

0
656
views

У неділю, 29 квітня, відбулися вибори у новостворених ОТГ. На Кіровоградщині в більшості громад, де обирали голів, перемагають кандидати від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» . З помітним відривом вони лідирують порівняно з основними конкурентами – кандидатами від «Батьківщини».

Хоча результати волевиявлення громадян ще не оголошено, за даними паралельного підрахунку голосів, які оприлюднив керівник виборчого штабу БПП Володимир Конюшенко, на виборах голови Приютівської ОТГ впевнено перемагає Андрій Коломійцев, у нього – 63,41 відсотка голосів. На другому місці – самовисуванець Володимир Рябоконь, якого підтримувала “Батьківщина” – 23,99 відсотка.

До речі, саме тут цього дня голосував голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко – село Головківка, де він прописаний, входить до складу Приютівської ОТГ.

На дільницю очільник області прийшов разом із своєю сім’єю. Крім Сергія Кузьменка, свої голоси за обраних кандидатів віддали його дружина та син.

За даними Володимира Конюшенка, на виборах голови Новопразької ОТГ перемогу святкуватиме ще один представник БПП Богдан Куруп. У нього – 52,29 відсотка голосів, найближчий переслідувач – самовисуванець за підтримки «Батьківщини» Віталій Решетняк – набрав 30,47 відсотка.

На виборах у Дмитрівській ОТГ Знам’янського району впевнено перемогла самовисуванка Наталія Стиркуль – 88,37 відсотка.

«Можна також зазначити, що суттєвих порушень, які могли б вплинути на результати виборів, не зафіксовано», – додав Конюшенко.

Така ж тенденція  й в інших громадах, де того дня проходили вибори. За даними підрахунку результатів виборів у новостворених об’єднаних громадах, які відбулися 29 квітня, переконлива більшість серед обраних голів ОТГ – це кандидати, висунуті територіальними організаціями партії «БПП «Солідарність», та кандидати, яких підтримувала партія «БПП «Солідарність».

Загалом перемогу отримують 26 кандидатів від партії «БПП «Солідарність».

Найбільше громад кандидати від БПП «Солідарність» очолять у Запорізькій області – чотири, а також по три – у Харківській та Кіровоградській.

У Тернопільській області партія отримала стовідсотковий результат – дві з двох громад очолять кандидати від БПП.

Водночас, за даними Комітету виборців України, лідерами за кількістю підкупів на виборах 29 квітня стали «Батьківщина» та Аграрна партія.

Від початку реформи децентралізації з 2015 року в Україні відбулося шість виборчих кампаній в ОТГ. Саме БПП «Солідарність» має стабільну підтримку на всіх виборах. Загалом на виборах обрали 705 голів ОТГ. Голови, обрані від БПП «Солідарність», очолили 337 громад, або 48 відсотків.

За матеріалами інформаційної агенції CBN

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here