ГРОМАДА ПЕТРОКОРБІВКИ ВИМАГАЄ НЕ ДОПУСТИТИ ЗАКРИТТЯ ШКОЛИ

0
814
views

Сьогодні, 20 червня 2018 року, до Новгородківської районної ради та Новгородківської РДА з колективним зверненням щодо недопущення припинення роботи школи звернулися 140 мешканців села Петрокорбівка. Відповідне звернення зареєструвала мешканка села, член ВО “Свобода” Олена Лигун.

Як ідеться в документі, працівники ДСНС шляхом судового позову вимагають зупинити роботу школи і опломбувати її приміщення через порушення норм пожежної безпеки, а саме: неналежне обладнання будівлі закладу системою протипожежного захисту, відсутність вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій горища будівлі та допущення улаштування приміщення під сходовою клітиною на першому поверсі навчального закладу.

Виходом з даної ситуації селяни вбачають виділення районною радою, як власником цієї школи, грошей на усунення даних порушень. Відтак, громада активно підтримала ініціативу свободівки Олени Лигун щодо звернення до райради і РДА з вимогою вирішити дане питання.

“Я була приємно вражена активністю та ініціативністю односельців щодо збереження нашої школи. Всього за кілька годин після того, як ми переконалися, що це не просто чутки, і нашу школу справді можуть закрити, ми зібрали 140 підписів під зверненням. Ми негайно повезли реєструвати звернення до району. Підписували звернення навіть ті односельці, які мали різні позиції у конфлікті навколо створення Новопразької ОТГ. Ця проблема об’єднала селян, і люди знову демонструють готовність боротися за своє село до перемоги!” – наголосила Олена Лигун.

За словами селян, дізнавшись про цю проблему, вони були шоковані кволістю у цьому питанні районних чиновників, зокрема райвідділу освіти. Адже весь цей час діти вчилися в небезпечних умовах, а чиновникам до того не було жодного діла. Більше того, люди впевнені, що можливість припинення роботи школи навмисно приховували, щоб тишком закрити заклад і таким чином помститися селянам за нещодавню успішну боротьбу проти владного свавілля.

Разом з тим, мешканці Петрокорбівки сподіваються на позитивне рішення депутатів районної ради і висловлюють готовність до рішучих дій у разі, якщо депутатський корпус не підтримає вимоги людей.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here