27 ОСОБАМ ЗА СПРОБУ НЕЗАКОННОГО ЗАХОПЛЕННЯ УРОЖАЮ НА КІРОВОГРАДЩИНИ ПОВІДОМЛЕНО ПРО ПІДОЗРУ

0
624
views

Прокурором Кіровоградської області Анатолієм Коваленком повідомлено про підозру депутату сільської ради Полтавщини та адвокату, які намагалися незаконно зібрати урожай соняшника на території одного з агропідприємств Петрівського району.

Вказані особи підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.15 (замах на злочин), ч. 5 ст. 185 (крадіжка в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.
Крім того, підозру у вчиненні аналогічного злочину повідомлено ще 25 особам, причетним до незаконного збору урожаю. Наразі до суду спрямовані клопотання щодо обрання усім підозрюваним міри запобіжного заходу.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснює Слідче Управління ГУНП в області за процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області.
Попередньо сума завданих збитків складає 5.2 млн. грн.
Хід слідства прокуратурою області взято на контроль.

Нагадаємо, інцидент стався 19 вересня 2018 року. Керівник одного з фермерських підприємств звернувся до відділення поліції Петрівського району із заявою, що невідомі особи намагаються зібрати врожай соняшника на його земельній ділянці. У результаті скоординованих дій правоохоронців вдалося попередити спробу незаконного збору урожаю та затримати усіх причетних до події осіб. Загалом правоохоронними органами було затримано 27 осіб, які є жителями Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here