МЕМОРІАЛЬНИЙ ЗНАК ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ ЗА УКРАЇНУ, ТА РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ КОМПЛЕКС ВІДКРИЛИ У ОБЛАСНОМУ ГОСПІТАЛІ

0
533
views

“Пам’ятний хрест воїнам, що загинули за Україну” встановили у сквері обласного госпіталю для ветеранів війни з ініціативи військовослужбовців, ветеранів служби та волонтерів. Відкриття меморіального знаку приурочили до Дня захисника України.
В урочистому відкритті взяв участь голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко. “Вшановуючи сьогодні пам’ять наших героїв, ми хочемо, щоб усі в Україні знали, завдяки кому ми маємо свою державу, можливість будувати нове суспільство”, – наголосив керівник ОДА. Він підкреслив, що нині одне із головних завдань держави – підтримка військовослужбовців: і тих, хто перебуває на лінії вогню, і демобілізованих.
Сергій Кузьменко подякував ініціаторам встановлення меморіального знаку та усім військовослужбовцям. Звертаючись до членів сімей загиблих, керівник ОДА підкреслив: “Найцінніше, що ми маємо – це людське життя. Утамувати біль рідних і близьких, які втратили своїх дітей, чоловіків, батьків – неможливо. Хочу, щоб ви знали, що ми, суспільство, українці, розділяємо ваш біль”.
Керівник Центру допомоги учасникам АТО облдержадміністрації Вадим Нікітін вручив членам сімей загиблих військовослужбовців барельєфи “Ікона пам’яті загиблим за незалежність України”, створені за підтримки української діаспори в Італії.


Меморіальний знак урочисто відкрили ініціатори його встановлення – військовослужбовці 3-го окремого полку спецпризначення імені Святослава Хороброго ЗСУ Ігор Серафін та Денис Гненний. Усі, хто сприяв створенню монументу, отримали подяки.
Єпископ Кіровоградський і Голованівський УПЦ Марк освятив пам’ятний знак та відправив молитву за загиблими військовослужбовцями.
Пам’ять воїнів, які загинули за незалежність держави, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу.

В обласному госпіталі для ветеранів війни збудовано реабілітаційний спортмайданчик та кімнати реабілітації

У супроводі головного лікаря закладу Геннадія Сябренка керівник ОДА оглянув новозбудований вуличний спортивний майданчик, що складається з спеціальних сучасних тренажерів, турніка, брусів, призначених для реабілітації військовослужбовців. Біля майданчика побудовано душові кімнати, роздягальню. Реалізацію цього реабілітаційного проекту профінансувало Європейське командування Збройних сил США в Україні. 


Сергій Кузьменко також оглянув кімнати соціально-психологічної та фізичної реабілітації, облаштовані на четвертому поверсі госпіталю. Кімнати укомплектовані необхідними меблями та обладнанням. Реконструкція та оснащення також проводилась у рамках зазначеного проекту.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here